nubes dispersas
  • Màx: 17.72°
  • Mín: 8.69°
17°

Alguna cosa es mou...

Durant els mesos d'estiu s'han rodat dos curtmetratges d'autors mallorquins

Alguna cosa es mou en el panorama cinematogràfic de l'Illa. Alguns noms que ja sonaven, d'altres que ho comencen a fer. El fet és que durant els mesos d'estiu s'han rodat dos curtmetratges que engrossen el llarg, encara que poc publicitat, llistat d'incursions en el cinema per part d'autors mallorquins.
Josep Hernández i Miquel Mascaró, dos joves que fan feina al màster d'infografia que imparteix la UIB, acaben de fer el salt als setze mil·límetres. El resultat té un nom, Cap Blanc, i es troba a punt per passar a depurar-se a la sala d'edició.
«El nostre objectiu és aprendre, agafar experiència per poder rodar un llarg l'any vinent», afirma Mascaró. Per aquest motiu es varen embarcar en l'àrdua empresa de comprar una càmera de cinema (a Alemanya) i durant tres dies intensos rodaren aquest curt ple d'exteriors i de carretera.
«Seran entre vint i vint-i-cinc minuts de thriller clàssic, amb un alt contingut de drama psicològic», explica Mascaró.
La producció és completament independent, amb un repartiment d'actors no professionals, «amics de la casa».
La primera edició del curt es farà en vídeo i es començarà a cercar-li una sortida pels mitjans habituals: accedir a tots els festivals de curtmetratges que es puguin fer tant a l'Estat com a l'estranger.
Oriol és la darrera creació en 35 mil·límetres del director Joan Monse, autor entre d'altres del documental Xesc, una vida pel teatre de noranta minuts de duració.
Aquest curmetratge, d'una duració aproximada de dotze minuts, és un remake d'una feina que es va fer entre amics fa uns anys amb un vídeo casolà. Encara que la idea ja hi era present —narrar les experiències d'un jove que poc a poc es van complicant—, aquest cop la feina de postproducció s'ha complicat.
El curt està gravat amb steadycam per poder subratllar el punt de vista subjectiu de l'acció, on Oriol és un personatge intuït, ja que veim a través de la seva mirada. «El més complicat d'aquest projecte és el tractament dels efectes especials, ja que es requereix un equip que a la nostra Illa escasseja», diu Monse. La tasca de depurar les imatges, portada a terme amb l'ajuda de Sebastià Burguera i els serveis de producció Bordoy, possiblement retardi l'estrena d'aquest curtmetratge fins a finals del mes de setembre, que tindrà lloc als cinemes Portopí.
Tant Oriol com Cap Blanc són només dues mostres de la feina que es fa a Mallorca per potenciar l'art cinematogràfic de l'Illa, dos curts que amb una mica de sort trobaran un suport que els doni a conèixer arreu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.