algo de nubes
  • Màx: 13.61°
  • Mín: 7.77°
13°

Les mestresses de casa són les més perjudicades per la fi de les vacances

Solen tornar a casa «més estressades» que en partir

Les mestresses de casa són les que més pateixen a la tornada de vacances, ja que «arriben més estressades del que se n'han anat», no descansen i afronten gairebé en solitari la «costa de setembre», digué la secretària general de la Confederació Espanyola de Mestresses de Casa, Consumidors i Usuaris (CEACCU), Isabel Àvila.

Àvila reivindica per a les mestresses de casa «almenys uns dies de descans en un establiment en el qual els ho donin tot fet», ja que, generalment, passen les vacances «on no tenen les comoditats que hi ha a casa». La solució, afegeix, passa perquè «les mestresses de casa eduquin la seva família perquè tots participin a les tasques domèstiques».

I juntament amb les mestresses de casa, una altra de les professions més perjudicades per l'anomenada «síndrome postvacacional» és la dels executius que estan sotmesos a una dura pressió durant tot l'any. Per aquests casos, una entitat especialitzada en gestió empresarial ofereix alguns consells destinats a evitar l'estrès que pot aparèixer després del període estival. Així, aconsellen avançar la major quantitat de feina possible perquè la tornada no sigui un xoc; gaudir de la pràctica d'algun esport; llegir aquells llibres que ajudin a evadir-se i fer una dieta més sana, acostumant-se al menjar lleuger.

A més, es recomana programar les vacances de forma que els darrers dies siguin una espècie de «descans del descans», ja que la major causa d'aquesta «síndrome postvacacional» és la forma sobtada amb què s'acostuma a fer la tornada a la feina, per la qual cosa cal concedir un temps a la readaptació, sense deixar de cop l'estil de vida seguit durant les vacances.

En aquest sentit, el president de la Societat Valenciana de Psiquiatria, Adolfo Calle, insistí que la reincorporació al treball «provoca trastorns en la salut», els símptomes físics més comuns de la qual són la irritabilitat, alteracions del son, taquicàrdies, anomalies intestinals i sensació de cansament. Calle aconsellà no angoixar-se per la tornada a la feina, per la qual cosa el «ja veurem» pot ser la millor filosofia de vida. El psicòleg també aconsella «ser més optimista i no pensar que queden onze mesos de patiment».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.