cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El primer Festival Internacional de Música i Art s'enceta dimarts

Figures de reconegut prestigi es trobaran aquesta setmana a Andratx

90236
Alguns dels participants del Festival Internacional. | T. AYUGA.

Mallorca estrena el proper dia 1 de setembre un nou Festival Internacional de Música i Art. Durant tot aquest mes s'han preparat una sèrie d'actuacions d'alt nivell amb figures de gran prestigi. Es tracta d'un festival que vol fugir dels convencionalismes i que té com a objectiu bàsic que el públic gaudeixi d'unes obres musicals i d'art que no són massa conegudes però que reuneixen una alta qualitat. Aquest projecte ha estat posat en marxa per Vicent Russo, president i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Andratx i el suport de la Unesco, Es tracta d'un projecte innovador en el qual es combina la música i arts visuals amb grans músics i artistes de tot el món.
Vicent Russo va presentar ahir, acompanyat d'aguns dels participants del Festival, aquest esdeveniment i manifestà la seva satisfacció perquè aquest ha sortit a la llum: «Ha estat difícil sobretot pel concepte i la complexitat dels continguts. I per això serà biennal. Si bé enguany hem reunit la música i les arts, en les pròximes edicions volem incorporar teatre clàssic, tragèdia i comèdia grega». El festival tindrà lloc a l'Auditòrium de Palma de Mallorca i pel que fa a les exposicions es podran contemplar al castell de Son Mas d'Andratx.
El proper dia 1 de setembre tindrà lloc al castell de Son Mas el concert extraordinari d'inauguració amb el baríton Claudio Arais i la pianista Marta Pujol.
L'orquestra simfònica de Sofia oferirà dos concerts els dies 2 i 5 de setembre. El director Gioacchino Longobardini va manifestar la seva satisfacció d'estar a Mallorca i per la posada en marxa d'aquest festival. El concert serà una estrena per a Mallorca. La soprano Donella del Monaco també participa en el Festival.
També es podrà escoltar la Camerata Triestina, dirigida per Fabrizio Ficiur, que és una de les orquestres més importants dels clàssics dels nou-cents. Serà el dia 9 de setembre. A més hi ha un extens repertori amb altres artistes de prestigi.
Per una altra banda hi ha l'art: les exposicions al castell de Son Mas del pintor Claudio Torgliani, "retratista de la família reial", de l'escultora Anna Mahler, i la fotografia vindrà de l'objectiu de Tito Bosch.
Serà el primer pic a l'Estat espanyol que es podrà gaudir d'una col·lecció d'escultures de bronze i pedra de Mahler, la qual «mostra la grandesa humana». Claudio Torcigliani presenta una pintura que segons els crítics d'art «obre una finestra cap al món interior, cap a la bellesa». El fotògraf Tito Bosch presenta «racons amagats», fotos en blanc i negre els temes del qual són els instruments musicals. El president del primer Festival va dir que el pressupost era molt elevat però no va voler donar xifres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.