nubes dispersas
  • Màx: 11.78°
  • Mín: 7.77°
11°

Els reis s'apunten a l'amollada de tortugues

Marineland alliberà en el Parc Nacional de Cabrera tres animals marins en perill d'extinció

74940
Les tortugues tornaren a la mar. | Jaume Morey.

Són tres, dos provenen d'Eivissa i l'altre d'Andratx i foren entregades per dos forestals i un guàrdia civil. De panxa enlaire, color verdós i rodonetes es trobaven allà, dalt del vaixell Aldebaran, esperant el moment, anhelat moment, de tornar a casa. Xiquilita i companyia són el trio de tortugues marines que ahir, gràcies al treball de l'equip del Departament de Biologia i Educació Ambiental del Parc aquàtic de Marineland, pogueren gaudir de nou del seu entorn natural. El lloc triar per a l'alliberament de les tortugues fou el Parc Nacional de Cabrera i comptà amb la presència d'uns espectadors d'honor: el rei Joan Carles i la seva esposa, la reina Sofia, acompanyats de l'estrenat pare, Jaime de Marichalar.

L'aventura començà al matí, quan el vaixell a disposició del grup de Marineland sortia del Club Nàutic de la Ràpita en direcció a la cala de Santa Maria, punt on es procediria a l'alliberament de les tres tortugues marines, una espècie en perill d'extinció. Just quan la cap del Departament de Conservació de Marineland, Glòria Fernández, anunciava l'arribada a la reserva natural de l'illa de Cabrera i per tant, la prèvia identificació de les tortugues mitjançant la col·locació d'uns anells a les aletes, un parell de iots ens avançaven per l'esquerra. Els visitants eren el batle de Palma, Joan Fageda, i de més lluny, el Fortuna, iot de la família reial que sovinteja el paradísiac marc blau i cristal·lí de Cabrera. Tot seguit, una «zodiac» s'acostà amb uns passatgers d'excepció, el rei, la reina, Marichalar i uns amics, que venien a presenciar l'anellatge de les tortugues i la seva posterior alliberació a terra, a la cala de Sta. Maria.

«Què et passa a tu, eh? mirant la tortuga més petita —s'interrogà el rei Joan Carles—, és igual que el teu nét», conclogué dirigint-se a la reina. «I que el teu...!», respongué Sofia.

Després de col·locar els anells a les tortugues per identificar-les i estudiar les seves mides, pes i recorregut migratori si algun dia les retroben aquí o en algun altre indret, l'equip de Marineland, format per una dotzena de persones, procediren a la seva amollada damunt l'arena. L'equip —amb una certa tristor als ulls—, membres de la Conselleria de Medi Ambient i del Govern balear, Santiago Sainz i Joan Mayol, el director de Marineland, Jorge Moreno, el batle de Palma, Joan Fageda, i els membres de la família reial, per cert, molt alerta de no perdre's cap detall, presenciaren el meravellós contacte de Xiquilina i companyia amb l'aigua. «Han començat el dia malament, però l'han acabat bé», comentà un de l'equip. Per la seva banda, Glòria Fernández explicà que «tot i que fa una mica de pena deixar-les, ja que la més gran portava amb nosaltres més d'un any, és millor així, no ens agrada tenir-les en captivitat i les alliberam el més aviat possible, tot d'una estan rehabilitades». «Amb les 3 d'avui, ja són 38, les tortugues que hem recuperat des del 93», digué Moreno.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.