nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

El metro de Londres té mosquits mutants

Els insectes han patit canvis genètics en alimentar-se només de sang de mamífers

Científics britànics han descobert que una espècie de mosquit, coneguda perquè s'alimenta únicament de sang d'ocells, ha experimentat una important mutació durant aquest segle, de manera que aquests insectes han passat a alimentar-se de sang de mamífers, després de quedar atrapats a un metro de Londres.

La revista especialitzada BBC Wildlife va publicar un article segons el qual mosquits de la família dels Culex Pipiens varen penetrar en les entranyes de la capital britànica abans que el metro s'enfonsàs a finals del segle passat.

Privats del seu menjar tradicional (els ocells), els insectes passaren a alimentar-se de sang de rates, ratolins i dels nombrosos passatgers que viatgen en aquest popular mitjà de transport.

Aquestes investigacions, que han estat realitzades per Kate Byrne i Richard Nichols, científics de la Universitat London University's Queen Mary and Westifiels College, varen mostrar que el patrimoni genètic dels mosquits subterranis va canviar i que és diferent, en nombrosos aspectes, del dels mosquits que viuen a l'aire lliure.

A més pràcticament totes les temptatives realitzades per intentar acoblar aquests mosquits que viuen en el metro a la situació dels de l'exterior han fracassat, el que fa suposar que les dues espècies s'ha separat totalment.

Els investigadors han trobat fins i tot diferències genètiques entre els mosquits que freqüenten diferents línies de metro. «És una història increïble sobre l'evolució», va indicar Roz Kidman, redactor en cap de la BBC Wildlife Magazine.

«Els científics afirmen que les diferències entre els insectes subterranis i els que viuen a l'aire lliure són tan importants que és com si haguessin estat separats durant milers d'anys», afegí Kidman.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.