muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.33°
12°

Bocins femenins de Bòsnia al Mercat Solidari

Els estands del projecte Dones, que venen productes varis, romandran fins diumenge

«La pobresa és la pitjor forma de violència», amb aquestes paraules, el conseller especial del director General de la Unesco, Tony Hook, inaugurà ahir el mercat solidari que el projecte «Dones» ha organitzat al moll Vell, i que podrem visitar fins al diumenge dia 30 d'agost.

El representant de la Unesco va citar aquesta frase cèlebre de Gandhi per explicar al públic assistent que el projecte que s'està duent a terme durant aquesta setmana a Palma i que compta amb el suport del Govern balear, és molt important per a totes aquelles dones refugiades i desplaçades que volen refer la seva vida mitjançant una feina estable que els permeti estabilitzar-se.

A l'acte de presentació del Mercat Solidari hi va assistir la consellera de Presidència, Rosa Estaràs, que acompanyà i saludà un per un, a tots els col·laboradors del projecte així com els representants de les diverses ONGs precursores de la iniciativa. Tal és el cas de Sayeeda Rahman, directora del Departament de Microfinançament de la Unesco; Chris Miller, representant del Banc Mundial; Iazaskun Aranda, coordinadora i representant de Together in the World; James Chuck, director General de KTN (Kniting Together Nations); Mirsad Milavic, representant de l'ONG Sunrise i la coneguda exal·lota del ballarí Joaquín Cortés, María Pineda, col·laboradora de l'ONG Together in the World i que, enguany, organitza la desfilada de moda del proper divendres al castell de Bellver, en substitució de Joana Caparrós, directora de Together in the World.

A més de participar en la causa de Together in the World, María Pineda, vestida amb una brusa blava i falda llarga blanca, coordina tota la línia de roba de casa, articles que es podien veure en un dels estands del mercat, confeccionada a Mallorca però amb roba directament importada de Bòsnia-Herzegovina.

El mercat, constituït per unes vuit paradetes, presentava tota mena de productes artesans bosnians. Dins l'estand de metalls treballats s'hi troben, tot i que encara no se n'especificaven els preus, plats, jocs de cafè decoratius, cendres, bijuteria, etc., tot acuradament treballat. Un segon estand exposava tot un assortiment de catifes; grans, petites, de colors llampants, llises... A davant, l'estand de fusta tallada oferia caixes, marcs, cistells i cabassos de vímet, taules, sofàs, pipes gegants i paraigüers entre d'altres articles ornamentals. Els altres tres estands oferien la part de roba, tant de casa, dirigida per María Pineda, com jerseis, calçons, vestits típics, sabates i tot tipus de brodats; llençols i estovalles de ganxet i brodades molt similars a les mallorquines, i mocadors o fulards de seda molt elegants.

Els beneficis que es treguin amb la venda de tots els articles es destinaran als camps de refugiats perquè continuïn amb la seva feina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.