muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

L'Acadèmia del Cinema Català modificarà la gala dels Premis Gaudí per homenatjar Villaronga

L'Acadèmia del Cinema Català ha modificat la gala dels Premis Gaudí 2023, que se celebren aquest diumenge a la nit a Barcelona, per a poder homenatjar el cineasta Agustí Villaronga. La presidència de l'Acadèmia, Judith Colell, ha explicat que s'han incorporat canvis en la escaleta per a convertir la gala «en un homenatge de l'inici fins al final».

Els Premis Gaudí són uns guardons que otorga l'Acadèmia del Cinema Català, a iniciativa del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, en reconeixement dels èxits cinematogràfics de les produccions catalanes. Pretenen assimilar-se als guardons oferts a diferents nivells, com els Goya o els Òscar, circumscrits a les obres de cinema d'aquí.

Amb 'Pa negre', Villaronga va marcar un abans i un després en la història del cinema català en convertir-la en la pel·lícula rodada en català més premiada en la història dels Premis Gaudí. En total s'mportà nou estatuetes, entre les quals la de Millor pel·lícula i Millor direcció. 'Incerta glòria' també marcà precedent, ja que fou reconeguda amb vuit premis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.