algo de nubes
  • Màx: 19.07°
  • Mín: 9.02°
18°

Allau de reconeixements i homenatges per la mort d'Agustí Villaronga

Centenars de personalitats i institucions d'arreu dels Països Catalans i del món sencer han manifestat el seu condol per la mort del cineasta mallorqui Agustí Villaronga. Les xarxes socials s'han omplert de missatges de reconeixement de la seva trajectòria com a director de cinema i l'han afalagat per tots els mèrits que cultivà en vida.

Diverses veus del govern balear s'hi han pronunciat. La presidenta Francina Armengol, juntament amb la resta de membres del govern, han lloat la tasca del cineasta, que li va merèixer el Premi Ramon Llull 2011. La directora general de Cultura, Catalina Solivelles, n'ha destacat la bonhomia i veu singular d'un referent a escala mundial.

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, institució que guardonà Villaronga amb el Premi Nacional de Cultura, s'hi ha referit com «tot un referent del cinema català». Veus de l'altra banda de l'espectre polític català, com la de Miquel Iceta, també hi han mostrat el seu condol

La Universitat de les Illes Balears, que nomenà el cineasta doctor honoris causa l'any 2021, ha expressat també el seu condol per la mort de Villaronga. Ha dedicat tota una secció per a retre homenatge al director, alhora que repassava la seva trajectòria artística la lloava.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa dervers d'un any
Ens deixa una persona molt sensible i en molt de talent, Descansi en Pau.
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente