algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

[VÍDEO] La pel·lícula 'Avatar: el sentit de l'aigua' es podrà veure en català a l'Ocimax Palma

207629

El 16 de desembre s'estrena Avatar: el sentit de l’aigua, la seqüela del film Avatar (2009). Aquesta primera pel·lícula de ciència-ficció estatunidenca, filmada, dirigida i produïda per James Cameron es va convertir en la més taquillera de tots els temps i s'espera que la segona vagi pel mateix camí.

Tretze anys després, Cameron torna a dur els espectadors al món de Pandora i la segona pel·lícula d'Avatar es podrà veure en català a Palma i a diversos cinemes de Catalunya. No obstant això, el compte de Twitter Doblatge en català, que fa difusió de les pel·lícules que s’estrenen en català, ha denunciat que se n'ofereixen poques sessions.

A les Illes Balears, només el cinema Ocimax Palma oferirà una sessió al dia (17.15 h), segons han informat des d'Aficine.

Denúncia de la Plataforma per la Llengua

La Plataforma per la Llengua ha denunciat que la programació provisional de la majoria de cinemes de Catalunya arracona la versió en català d'aquesta pel·lícula; un dels films previsiblement, més taquiller de l'any. L'entitat anima els cinemes a rectificar i fa una crida a la ciutadania per a comprar entrades de manera anticipada a les sessions en català i demostrar que el doblatge en la nostra llengua té demanda. Per a l'ONG del català, la resposta ciutadana és clau perquè els cinemes vegin la conveniència de programar films en català.

L'entitat també reclama als governs de les Illes Balears i el País Valencià que impulsin lleis pròpies de Cinema per a augmentar l'oferta de projeccions en català en aquests territoris, en els quals ara mateix la presència de films en català és pràcticament nul·la.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa dervers d'un any
Ui ui ui uuuii... Algú tenia amagada aquesta versió en català ??!
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente