nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

[ÀUDIO] Fermin Muguruza: «Hi ha un raper a la presó i Valtònyc és a l'exili per haver cantat la veritat, que els Borbons són uns lladres»

Barcelona. Entrevista al músic basc Fermin Muguruza. | 1045#Joan Manuel Ramos Fernandez

Fermin Muguruza (Irun, 1963), músic de projecció internacional, guionista i director de cinema ha estat el protagonista del programa Converses a Ona que s'emet cada dissabte a Ona Mediterrània.

Fermin Muguruza presenta ‘Black is Beltza II: Ainhoa’, el seu segon film d’animació i novel·la gràfica, segona part del «projecte transmèdia» iniciat amb la pel·lícula d’animació que va estrenar el 2018.

‘Black is Beltza II: Ainhoa’ fa pocs dies ha arribat a uns quaranta cinemes de tot l’Estat i està protagonitzada per la filla del protagonista de la primera entrega, Manex.

Muguruza explica en un català impecable –fruit d’una llarga i estreta relació amb els Països Catalans– que sempre ha emès missatges compromesos (des de la música o el cinema) però que sempre ho ha procurat fer amb formes perquè el públic s'ho passàs bé.

Muguruza parla en l'entrevista del contingut de la seva nova pel·lícula, però també del moment que viu la cultura basca i, també, de la lluita per la independència d'Euskal Herria i dels Països Catalans.

«Cal que els presos surtin ja al carrer per poder tancar definitivament aquest període de conflicte armat» afirma Muguruza que també explica que ara fa cinc anys va viure a Sant Andreu (Barcelona) i va participar en tot el procés del referèndum d'autodeterminació, en la campanya prèvia i en la defensa de les urnes i els col·legis electorals davant l'atac de les forces armades espanyoles.

Muguruza, ferm defensor de la llibertat d'expressió, també recorda que encara avui a l'Estat espanyol «Hi ha un raper a la presó, Pablo Hasel» i que «Valtònyc és a l'exili per haver cantat la veritat, que els Borbons són uns lladres».

Podeu escoltar l'entrevista sencera al següent enllaç:

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.