algo de nubes
  • Màx: 18.48°
  • Mín: 13.93°
18°

'Me voy' de Magda Casellas i 'Fernandez Pratsh' d’Emiliano Spampinato, guanyen els primers premis OUT!

La mallorquina Magda Casellas, amb “Me voy” (Espanya, 2020), en la categoria de ficció; i l'argentí Emiliano Spampinato, amb "Fernández Pratsch" (Espanya, 2020), en la documental, han guanyat els primers premis OUT!, votats pel públic, en la que ha estat la quarta edició de la Mostra de Cinema LGTBIQ+ de les Illes Balears. Durant la darrera setmana CineCiutat ha estat l’escenari on s’han pogut veure en el marc del festival, els 15 documentals seleccionats a competició del 114 que es van presentar al certamen.

El curtmetratge de ficció “Me voy” (Espanya, 2020), coescrit per Magda Casellas i Marina Schneider, transita entre la convivència amb amics o parella. El curtmetratge, que ha fet seu el premi apadrinat per l’Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB), és fruit del treball desenvolupat per la seva directora Magda Casellas a les acaballes dels seus estudis de Cinematografia i Arts Audiovisuals a l’Escola Universitària d’Arts de Madrid.

Per una altra banda, “Fernández Pratsch”, del director Emiliano Spampinato i la productora 2Iguales Films, és un curtmetratge biogràfic. Es tracta del testimoni de Serafín, un espanyol que durant el franquisme es va exiliar a Alemanya cercant la llibertat negada al seu país.

Organitzat per l’associació cultural Mèdit, aquesta edició del festival OUT! ha rebut una afluència de públic de gairebé 700 persones fins al dia d’avui i inicia ara altre de les novetats d'enguany, l'"Out! en Ruta", que durà la projecció de "Kokon" a Andratx el dissabte 18 de setembre i el programa d'"Out! in short" a Andratx (19 de setembre), Porreres (25 de setembre), Puigpunyent (1 d’octubre) i Binissalem (2 i 3 d'octubre).

Durant la darrera setmana la mostra ha projectat 27 títols, entre llargmetratges i curtmetratges, procedents de vuit països. Avui s’ha obert la darrera jornada de l’OUT! a Palma amb la pel·lícula “Rürangi” (Nova Zelanda, 2020), que ens introdueix en el punt de vista de quatre persones diferents, que prenen una batalla personal per la seva identitat, creences i fins i tot per la unió familiar. Ha clausurat el festival, el llargmetratge “Cicada” (Estats Units, 2020), de Matthew Fifer i Kieran Mulcare, film que examina traumes enterrats, fraccions culturals i estigmes religiosos amb humor fosc i introspecció tendra, i darrere del qual s’ha fet entrega dels premis als guardonats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.