cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
16°

Acaba el rodatge de 'Beach House', el darrer llargmetratge d'Hèctor Hernández sobre el turisme de masses i la felicitat que venen les xarxes socials

187725

En una setmana en què s'ha qüestionat molt el paper que les xarxes socials juguen al voltant de la felicitat dels joves, aquesta actualitat informativa coincideix amb la finalització del rodatge de la pel·lícula Beach House, que versa sobre aquesta mateixa temàtica.

Beach House és el darrer film de Zabriskie Films i Visualsuspects en coproducció amb IB3, dirigit per Hèctor Hernández Vicens, amb la producció associada de Silendum Films i la col·laboració de La Charito Films.

Aquesta és una comèdia àcida amb tocs de thriller sobre el turisme de masses i la felicitat que ens venen les xarxes socials.

Zabriskie Films (Callback, El Practicante) produeix el film, que s'ha rodat en català entre Mallorca i Catalunya, i té en el seu repartiment Albert Carbó, Francesc Colomer, Martí Atance, Nina Guseva i Tony Corvillo.

Segons el seu director, «fa temps que volia fer una pel·lícula en català per a un públic jove, ja que és un gènere pràcticament inexistent al nostre país». Beach House tracta temes com la falta de valor que es dona a la intimitat a les xarxes socials i la falsa felicitat que s'hi ven, en les quals tothom sembla viure dins d'un anunci publicitari.

«També tracta sobre la destrucció de la costa de la Mediterrània, amb un model de negoci enfocat al turisme de borratxera, que ha convertit moltes de les nostres localitats en
autèntics centres d'oci per a hooligans esbojarrats. No obstant això, la pel·lícula no pre
tén alliçonar ningú, sinó que dona llibertat als seus personatges perquè teixeixin la seva
pròpia història», ha explicat.

Per la seva banda, el productor de la pel·lícula i cineasta, Carles Torras, afegeix que el que més l'impressiona d'Hèctor és «la seva habilitat i atreviment per barrejar gèneres. La
pel·lícula comença com una comèdia gamberra, es transforma en un thriller amb una
alta càrrega de tensió i acaba com un film d'autor existencialista. Ho combina tot amb
una gran frescor i sense sortir de to en cap moment».

Sinopsi

Xavi va a passar l'estiu de la seva vida a Mallorca amb dos dels seus millors amics, Isaac
i Manu. Un cop allà, un viatge que prometia festa i diversió s'acaba convertint en el seu
pitjor malson quan s'enamora de Natasha, una turista que resulta ser la parella d'un mafiós rus.

El director

Hèctor Hernández Vicens va néixer a Mallorca el 1975. És professor del Màster en Escriptura de Guió de la Universitat de Barcelona (UB) i fa classes també de guió a l'Escola
d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès i d'actuació a l'Estudi Karloff. Ha coescrit el llargmetratge Fènix 11:23, dirigit per Joel Joan i Sergi Lara i El Practicante, dirigit per Carles Torras i produït per Netflix -que s'ha convertit en una fita internacional a la plataforma-.

Ha escrit i dirigit El cadàver d'Anna Fritz -un film de gènere que ha esdevingut de culte a
escala mundial-, produït per Corte y Confección de Películas, A Contraluz Films, Play
time Movies i Benecé, i ha escrit diverses sèries de televisió. La seva òpera prima es va estrenar als festivals SXSW (Texas), BFI London Film Festival i Sitges Film Festival, i en l'actualitat el cineasta està preparant el remake americà amb Bella Thorne de protagonista, i amb el títol The Corpse of Bella Thorne. Un altre dels seus projectes més atractius és 32 Gats, una pel·lícula escrita i dirigida per ell mateix, que produirà Zabriskie Films. Beach House és el seu segon llargmetratge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.