lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
10°

Torna el 'Cinema a la fresca' a Palma amb 18 projeccions entre el 3 d'agost i l'11 de setembre

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, han presentat aquest dijous el programa del 'Cinema a la fresca' d'enguany.

Per mor de la situació sanitària provocada per la Covid-19 serà una edició en format reduït que projectarà 18 pel·lícules a Ses Voltes entre el 3 i l'11 de setembre. «La nostra premisa és continuar oferint tota una programació cultural de qualitat als ciutadans de Palma tot garantint les mesures sanitàries i preventives necessàries. El 'Cinema a la fresca' és una cita ineludible de l'estiu a Palma i enguany hem volgut apostar per formentar pel·lícules de petit format, més que no grans produccions», ha dit el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Enguany l'aforament és per a 230 espectadors i no serà necessari adquirir entrades per avançat. L'entrada serà lliure i gratuïta fins que l'aforament estigui complet. Les portes s'obriran mitja hora abans de cada pel·lícula (21.30 h el mes d'agost i 21 h el mes de setembre).

La programació d'enguany

Gairebé totes les pel·lícules d'aquesta edició es projectaran en versió original, amb subtítols en català, castellà o anglès, per a afavorir la comprensió dels films.

Com sempre, part de les pel·lícules són doblades al català (5) i «s'ha intentat oferir un programa modern id'avantguarda amb títols de reconeguts prestigi, com ara 'Les distàncies', 'La filla d'un lladre' o 'Dia de pluja a Nova York'», ha apuntat el coordinadorgeneral de Cultura, Miquel Àngel Contreras.

També hi haurà espai per al cinema documental, amb títols com ara 'Amazing Grace' (concert d'Areta Franklin enregistrat per Sydney Pollack) o 'Les vies d'Albert Camus' de Georges-MarcBenamou, com a inici de les TROBADES & PREMIS MEDITERRANIS ALBERT CAMUS, organitzats per la UIB.

Dins de l'apartat solidari i de convivència no hi falten propostes com 'Adu', 'La bona mentida' o 'Especiales'. El cinema de producció estatal de darrera fornada i de gran qualitat, està representada mb títols com 'La odisea de los giles', 'El crack Cero' o 'El plan'.

En el capítol internacional, es projectarà la guanyadora sudcoreana dels óscars 2020: 'Parásitos'. Com a mostra del suport municipal a les politiques d'igualtat i colectius LGTBI, esprograma 'Carmen y Lola'. «Un símptoma claríssim d'igualtat és el fet que 7 de les 18 projeccions són de direcció o protagonisme femení», ha remarcat Noguera.

Dins del capítol d'homenatges, el Cinema a la Fresca d'enguany vol tenir un record per Bertrand Tavernier amb 'Autour de minuit', un clàssic dels films sobre jazz. També es podrà veure 'El Carretó', un film mut de nacionalitat sueca i temàtica fantàstica que enguany fa 100 anys. Enguany també es commemorarà el centenari del naixement de Luis García Berlanga i el seu rodatge a Palma, per això s'inclou en la programació 'El verdugo'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.