muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

'La vampira de Barcelona', 'Las niñas' i 'La mort de Guillem', millors pel·lícules als premis Gaudí

'La vampira de Barcelona' ha estat la gran guanyadora de la 13a edició dels Premis Gaudí, que s'han lliurat aquest diumenge a Barcelona.

La pel·lícula, dirigida per Lluís Danés, que tenia 14 nominacions, ha aconseguit finalment els premis a la millor pel·lícula, la millor direcció artística, millor vestuari, millors efectes visuals i el premi al millor maquillatge i perruqueria.

Lluís Danés ha volgut dedicar el Gaudí a la millor direcció artística al seu pare, mort de Covid.

El premi a la millor pel·lícula per a televisió ha estat per a 'La mort de Guillem', que narra l'assassinat de Guillem Agulló i el trasbals de la família a l'hora d'enfrontar el judici. Els responsables de la pel·lícula han recollit el premi al crit de 'No pasarán'.

El Gaudí a la millor direcció ha estat per a Pilar Palomero per 'Las Niñas', que també ha guanyat el premi a la millor pel·lícula en llengua no catalana, al millor so i a la millor fotografia. 'Las niñas' ha obtengut quatre dels tretze premis a què optava.

Candela Peña, per 'La boda de Rosa', i Mario Casas, per 'No matarás', han estat els guanyadors dels premis a la millor actriu i al millor actor protagonistes.

Gala presencial malgrat la pandèmia

La gala dels Gaudí d'aquest any s'ha fet en horari d'horabaixa, per complir el toc de queda, a l'Auditori del Fòrum. A diferència dels premis Goya, que es varen entregar el 7 de març a Màlaga en una gala 'virtual', els nominats als Gaudí han pogut ser a la platea. Però, a causa de l'aforament reduït al 30% de la capacitat de la sala, el lloc destinat al públic s'ha reservat a membres de l'Acadèmia i les autoritats.

L'any de pandèmia ha passat factura al cinema en català. Només sis llargmetratges optaven al premi a la millor pel·lícula de ficció en llengua catalana, una de les xifres més baixes de la història dels Gaudí. En la primera edició dels premis Gaudí, l'any 2009, quatre films optaven al premi a la millor pel·lícula.

Isona Passola, que ha fet el seu darrer discurs com a directora de l'Acadèmia, ha dit que els pressupostos pel cinema són «misèrrims» i ha demanat als representants polítics que facin que les televisions públiques apostin per la diversitat lingüística: «Tenim el dret a rodar en català», ha dit Passola.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pompeu, fa mes de 3 anys

Totes elles en llengua catalana. L'enhorabona.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente