algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

'Josep', millor pel·lícula europea d'animació

La pel·lícula 'Josep' retrata la vida del dibuixant represaliat Josep Bartolí. | TV3

La pel·lícula 'Josep', film que retrata la vida del dibuixant represaliat Josep Bartolí, ha aconseguit aquesta setmana el guardó a la millor pel·lícula europea d'animació. El film ha superat altres pel·lícules com 'Klaus', una altra pel·lícula espanyola i nominada als Oscars.

Josep Bartolí va ser un dels republicans que va fugir de la victòria de Franco. Era un dibuixant que lluitava contra el cop d'estat i va acabar al camp d'Argelers. La pel·lícula sobre la seva vida és l'òpera prima del dibuixant francès Aurel, amb guió de Jean-Louis Milesi, i ja ha estat èxit de taquilla a França.

El film compta amb la participació de TV3 i les veus de Sergi López, Bruno Solo i Sílvia Pérez Cruz. La cantant, a més, ha compost la banda sonora i n'interpreta el tema principal, 'Todas Las Madres del Mundo', basat en un poema de Miguel Hernández.

La pel·lícula explica l'amistat al camp d'Argelers de dos homes, separats per un filat de punxes. Un d'ells és en Josep Bartolí i l'altre és un gendarme francès que l'ajuda a sobreviure fins que aconsegueix escapar a Mèxic, on coneixerà Frida Kahlo.

'Josep', una coproducció de Les Films d'Ici Méditerranée i la productora barcelonina Imagic-TV, que compta amb la participació de TV3, és un homenatge a la figura del dibuixant i exiliat republicà, així com a tots aquells que van haver d'escapar de l'Espanya franquista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.