algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
23°

El govern espanyol reconeix que en els darrers set anys no ha dedicat ni un euro al cinema en català

169975

El diputat d'EH Bildu al Congrés, Jon Inarritu va fer una pregunta escrita al govern espanyol per conèixer quina quantitats de doblers es dedica a promoure la «cinematografia en llengües cooficials distintes al castellà». La resposta del govern espanyol, ha arribat aquest dimarts i és una llista detallada per exercicis anuals, en la qual es pot comprovar que el govern espanyol ha dedicat zero euros entre els anys 2013 i 2019 a la producció i difusió de la cinematografia en català, en gallec i en basc, tot i que la llei espanyola del cinema obliga el govern a dotar pressupostàriament aquesta partida.

Per tenir una perspectiva més global, cal ressenyar que en mateix període de temps, es calcula que el suport al cinema en llengua castellana ha superat, de llarg, els 500 milions d'euros.

Més de 500 milions pel cinema en castellà

L'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals, que depèn del ministeri de Cultura espanyol i que té entre les seves funcions de foment, promoció i ordenació de les activitats cinematogràfiques i audiovisuals espanyoles, ha concedit ajudes, durant l'any 2018 (darrer any amb dades públiques) per import de 109.537.327,00 € per a la producció de llargmetratges, amortització de llargmetratges, producció de curtmetratges i curtmetratges realitzats, i distribució i promoció. Tots en llengua castellana.

A aquestes xifres, cal sumar-hi altres partides provinents de doblers públics, com per exemple la partida que dedica RTVE en el seu pressupost en el capítol de compra de drets d'emissió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per dic, fa mes de 4 anys

Votante ciudadanos: Però els impostos dels catalans si que els volen per tan hem de tenir els mateixos drets que la resta.

Valoració:3menosmas
Per dic, fa mes de 4 anys

Votante ciudadanos: Però els impostos dels catalans si que els volen per tan hem de tenir els mateixos drets que la resta.

Valoració:2menosmas
Per ,,,,,,,,,, fa mes de 4 anys

Balearium: Tens raó acaben de donar una ajuda de 15 milions a les TV privades.

Valoració:3menosmas
Per sebastià, fa mes de 4 anys

@ Votante ciudadanos.- Fent gala a la vostra escassa capacitat, i amb l'ànim d'ensenyar al qui no sap, et comunico que el casteyano (és la vostra pronunciació), es troba a 600 kms a l'oest. I de Madrid al... hielo, com deia el confidencial.
https://blogs.elconfidencial.com/espana/no-es-no/2020-03-30/madrid

Valoració:7menosmas
Per Por la boca muere el pez, fa mes de 4 anys

No n´ha gastat ni un, amb Catalunya!
Això sí, endur-ses´n tant com poden!
Llavors diuen als catalans insolidaris!
Anem-nos-en, ja!
El món ho entendrà després de veure com funcionen els espanyols.

Valoració:9menosmas
Per demòcrata, fa mes de 4 anys

El seu taranná, que mai ens hauriem d´acostumar ni tolerar, és de menyspreu a les minories, especialment a la catalana. A l´hora de posar el vot a les urnes, nosaltres hauriem de mirar-nos-hi un xic més. No creieu ?

Valoració:13menosmas
Per Balearium, fa mes de 4 anys

Estamos para derrochar...

Valoració:-9menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

Ells, que tant s'omplen sa boca amb es fet de complir sa llei, són gasius del tot en es aspectes en què aquesta afavoreix es dèbil. En canvi, mira què bé compleixen amb es precepte constitucional de sa inviolabilitat i sa irresponsabilitat des cap d'estat. En es final, allò que compta per a ells és sa llei, però sa des més fort

Valoració:10menosmas
Per Votante ciudadanos, fa mes de 4 anys

Recordarles se que el idioma oficlal en todo el territorio español es el CASTELLANO. Y por lo tanto el gobierno central no subvenciona las peliculas en catalan.

Valoració:-14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente