algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
12°

Indiana Jones cerca el tresor

La pel·lícula d'Spielberg s'estrena al festival sense entusiasme

El retorn d’Indiana Jones va ser acollit ahir per la crítica de Canes amb mamballetes però sense un entusiasme excessiu.

Després de mesos de secretisme, la quarta part de la saga dirigida per Steven Spielberg i produïda per George Lucas es projectà ahir per primera vegada a Canes. El resultat va ser una tèbia acollida de la crítica, encara que als fans els entusiasmà.

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, summament esperada i que marca el retorn a les pantalles després de denou anys del llegendari personatge encarnat per Harrison Ford, suscità l’entusiasme del públic que, en començar la projecció, aplaudí molt fort. Fins i tot alguns s’animaren a cantussejar el cèlebre tema musical que identifica la saga mentre en passaven els crèdits. Ara bé, després d’un poc més de dues hores de projecció, les mamballetes eren menys entusiastes. La cinta presenta tots els ingredients que tant d’èxit donaren a les seves predecessores: acció, encant i humor per amanir una intriga que barreja aventura, arqueologia i ciència-ficció.

Indiana Jones IV transcorre en plena guerra freda, als anys 50, i hi apareixen tots els elements característics de l’època: el rock d’Elvis Presley o al·lusions al maccarthisme.

Quant al protagonista, Harrison Ford, manté encara el mateix somriure seductor, el mateix capell i el mateix fuet, ara bé els anys li han passat per damunt. Els mateixos anys que també han provocat al canvi dels "dolents de la pel·lícula". Si temps enrere eren els nazis ara són els soviètics, dirigits per la malvada Irina, encarnada per Cate Blanchett.

Durant la presentació d’ahir a Canes, Ford declarà que havia retrobat amb "emoció" i "nostàlgia" el personatge d’Indiana Jones. "Aquestes pel·lícules foren el moment més important de la meva existència, i retrobar-ne l’ambient ha estat meravellós", assegurà l’actor. Quant a la rebuda poc entusiasta damunt l’estora vermella de Canes, Ford estimà que "no és inhabitual que un film popular sigui menyspreat per certes persones". "Això no em preocupa", sentencià.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rafel, fa mes de 15 anys
Si l'entens és lo mateix. De totes formes, lo seu seri poder-la veure en versió original, i això aqui també és dificil...
Valoració:0menosmas
Per `Ben, fa mes de 15 anys
Una vergonya que als PPCC no es puga anar al cinema a veure QUALSEVOL pel·lícula en la nostra llengua i que de vegades fer-ho sigui tota una aventura digna de l'Indiana.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente