algo de nubes
  • Màx: 19.64°
  • Mín: 12.82°
20°

El projecte feminista Taula Violeta posa les dones al centre de les disciplines artístiques

214535

La Taula Violeta és un projecte multidisciplinari feminista que arriba enguany a la quarta edició, amb un programa d'activitats que es desenvoluparan a l'Espai Suscultura de la Cooperativa Corda i Poal Cultural.

La Taula Violeta, que arriba a la quarta edició, és un projecte multidisciplinari que consisteix a dinamitzar la vida cultural i la participació social a través d'activitats feministes des de la lluita diària per aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones, que planteja l'associació feminista Atzur i es fonamenta amb la importància de donar veu i visibilitat a totes aquelles artistes que tenen quelcom a expressar. Mitjançant disciplines artístiques com són l’art, la música, la pintura, la il·lustració, el podcast i la poesia, així es crearà al llarg del projecte un espai on les dones siguin les protagonistes; col·lectiu vulnerable en l’àmbit cultural, sensible amb la importància del feminisme a la societat i que promou la col·laboració entre les persones interessades en les temàtiques plantejades del projecte, fent un treball en xarxa entre totes elles.

El programa d'activitats que es desenvoluparà a l'Espai Suscultura de la Cooperativa Corda i Poal Cultural, al carrer Miquel Capllonch 33 i rep el suport de Caixa Colonya, la Direcció Insular de Promoció Cultural del Consell de Mallorca i l'empresa de begudes mallorquines Puig, està compost amb els següents esdeveniments:

Divendres, 26 de maig

18.30 hores. Inauguració de l’exposició de Paula Nalúa, que utilitza tècniques com acrílic, collage, tèxtil.. per elaborar les seves creacions que s'endinsen en un món de fantasia utilitzant la dona i la natura com elements essencials; i de Maria Eufrina Ramis, amb dibuixos sarcàstics, cerca una línia i una estètica molt personalitzades. Les seves obres tenen un caràcter personal, exposant des d’un punt de vista cru els obstacles que persegueixen a la dona i al col·lectiu LGTB dins la societat actual.

20.00 hores. Concert de Majava, un projecte musical on les cançons escrites i compotes per Jana Guiscafré, volen ésser un recull de les diferents cares d’un mateix procés personal. Un procés de posicionament polític i de transparència emocional,en la recerca de la pròpia identitat, transitant. És un projecte que neix de la reflexió, i pretén aportar un punt de vista personal, feminista i sincer.

Dissabte, 27 de maig

12.00 hores. Pòdcast feminista amb Júlia Mérida i Neus Tur

On na Júlia Mérida, mitjançant el podcàsting, crearà una emissió en directe sobre el feminisme i comptarà amb la participació de Neus Tur, politòloga i especialitzada en Estudis de Gènere. Aquest podcast a temps real convida a reflexionar, a debatre, a qüestionar-se i a fer-se preguntes entorn del feminisme i de l’empoderament femení, com també conscienciar la societat i fer-la partícip durant l’activitat.

19.00 hores. Teatre 'La Reinas del Baile' és una festa escènica que neix del desig de fusionar l’oci amb l’art. Es tracta d’una manera d’apropar-nos al públic jove i demostrar que aquesta unió és possible; impactant, també, el públic adult oferint-lo noves formes de gaudir d’un espectacle. Las 'Reinas del Baile' té com a fil conductor la figura de l’artista jove.

21.00 hores. Sopar amb música punxada per dones

Dimarts 30 de maig

18,30 Taller de Serigrafia de la microcooperativa Malafolla Un projecte que, de manera cooperativa, vol donar a conèixer les creacions de dos artistes amb una àmplia experiència en serigrafia, il·lustració, disseny, entre moltes altres expressions artístiques i creatives.

Divendres 30 de juny

20.00 hores. Micro Obert Marea Lila de Rodautors.

Marea Lila és un col·lectiu que sorgeix de l’associació Rodautors, impulsat i creat per cantautores que volen reivindicar la seva condició d’artistes i de dones. Es crearà un espai de composició feminista obert per a dones i dissidències, cantautores, músiques, artistes i creadores. A través d’un conjunt de dinàmiques guiades fluiran les eines creatives de la composició per materialitzar tot allò que se sent. Llavors, s’iniciarà un micro obert per a les participants, dones o projectes liderats per dones que vulguin fer escoltar la seva música i fer més visible la lluita feminista als escenaris.

El projecte vol ésser una convidada a associacions, col·lectius i cooperatives i públic en general, a participar en les jornades i a compartir un espai lliure d’agressions, a més de nodrir-se de diferents visions del feminisme, tenint en compte la varietat generacional entre membres de les diferents entitats i del públic assistent que assistiran a l'Espai Suscultura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.