nubes dispersas
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.98°
11°

El Teatre Mar i Terra acull el cicle de cinema 'Dones, cossos, normes i altres imposicions'

211337

El Teatre Mar i Terra acollirà les pròximes setmanes el cicle de cinema 'Dones, cossos, normes i altres imposicions', una iniciativa de l'àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI+ de l'Ajuntament de Palma que s'emmarca en el programa d'actes amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, el 8M.

Durant tres setmanes, els dimecres es projectaran diferents pel·lícules documentals, amb una presentació i col·loqui posterior que comptarà amb la presència de dones expertes en la matèria.

Aquesta proposta vol qüestionar com els cànons estètics afecten en la construcció de la identitat de les dones i la seva visibilització, exercint una violència estètica i cultural que directament o indirectament afecta a totes les dones.

Dimecres 15 de març arrenca el cicle amb la projecció d''Ouaga Girls', de Theresa Traoré, un documental en francès subtitulat al català en el qual s'analitza com el fet de ser dona interfereix en el procés d'emancipació local i laboral de les seves protagonistes. El col·loqui posterior estarà moderat per la filòloga i mediadora cultural Malika Kathir.

Dimecres 22 de març serà el torn de 'Caramel', de Nadine Labaki, en versió original en àrab subtitulada en català. Aquest treball explica la història de tres dones que viuen sota una cultura estricta. L'obra aprofundeix en com viuen els seus trànsits vitals i en matèria d'elecció sexual. L'educadora social i experta en migracions, Abir Kellitou, serà qui moderarà el col·loqui.

Per acabar, dimecres 29 de març tancarà el cicle el documental 'Curvy Crew', d'Ida Joglar. Una obra que documenta el procés d'unes dones grasses que assumeixen reptes, que desafien el que s'espera d'elles. Serà en versió original en anglès subtitulada en català. Una antropòloga i activista del Komando Gordix serà l'encarregada de moderar el col·loqui.

Les projeccions seran totes a les 19:30 hores i les entrades es poden recollir a taquilla una hora abans que comenci el visionament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.