algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Festa de la Poesia, poesia de la Mediterrània al Teatre Principal de Palma

Vinguts d'arreu del món –Quebec, Marroc, Romania, Nepal- i de la resta de Països Catalans, amb la seva poesia donaran vida a l'acte central del XIX Festival de Poesia de la Mediterrània, que se celebra aquest dissabte, 13 de maig, al Teatre Principal de Palma.

El XIX Festival de Poesia de la Mediterrània celebra un altre any «la dicció i la vindicació de la paraula a través d’uns poetes que representen llengües i cultures de tot el món, que són un símbol i una matèria de pau, de diàleg, de traducció de sensibilitats, de sabers i de sabors, de complicitats i d’encontres amistosos i d’amors. En una Mediterrània on refugiats i no refugiats per raons de guerra, de fam i de subdesenvolupament van del sud i de l’est cap a Europa i molts d’ells perden la vida dins aquest en un mar de cultura, volem dir més que mai que les paraules de la poesia són paraules de salvació i de justícia, de creació i de transformació, defensores de la bondat, l’acolliment i la pau».

Abdellatif Laâbi ha estat vuit anys i mig tancat a la presó, a Marroc, per motius ideològics i duu fins a Mallorca la seva poesia en àrab i en francès. Itxaro Borda arriba procedent del País Basc nord i actualment està aprenent català, de la mateixa manera que també ho fa Itisha Giri, de Nepal, i resident actualment al País Valencià. Són alguns dels homes i de les dones poetes que formen part del grup de 14 veus convidades a l'Encontre de Poetes.

El programa es completa divendres 12 de maig, amb un concert molt especial: Paco Ibáñez «en concert poètic» a la sala gran del Teatre Principal de Palma. «Una icona de la lluita per la veritat i la llibertat, ambaixador de la poesia en el món, artista compromès i humanista, un cantant universal», segons els organitzadors.

La gran Festa de la Poesia arriba aquest dissabte, 13 de maig. Catorze poetes mundials en llengües diverses, com el català, el basc, l’espanyol, el portuguès, el francès, l’àrab, l’anglès, el nepalès, el polonès, l’esperanto i el romanès, recitaran els seus poemes acompanyats pel pianista Max Villavecchia i la ballarina Laia Santanach, dirigits per Biel Mesquida, director del Festival.

Més informació i entrades aquí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.