cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 25°
25°

La Impaciència porta 'He vist balenes' al Teatre Principal

'He vist balenes', dirigida per Xavi Núñez, és interpretada per Jordi Cumellas, Rodo Gener, Clara Ingold i Salvador Oliva. Aquesta obra va obtenir un dels accèssits del Procés de selecció de tres coproduccions que el Teatre Principal de Palma va convocar el passat estiu. A més de la funció d'entrena d'aquest dijous, 'He vist balenes' es representarà el dissabte 8 d’abril, a les 20 hores.

En paraules de Carlos Forteza, director del Teatre Principal, «el projecte ens va interessar des del principi, sonava molt bé sobre el paper i segur que el resultat final també sona bé». Forteza també ha destacat el tema de l’obra, «un tema poc habitual als escenaris». I és que aquest muntatge narra la realitat de tres personatges marcats pel conflicte basc, la lluita armada d’ETA i els prejudicis socials.

Salva Oliva, actor i un dels fundadors de La Impaciència, conta com quan, després de llegir el còmic, van decidir portar-lo a escena: «parla del que ens agrada contar, parla de la humanitat». Els actors han coincidit en explicar que «no parlam del conflicte, sinó de les persones que han viscut aquest conflicte i com l’han viscut».

Xavi Núñez, el director i responsable de la dramatúrgia, ha explicat les dificultats que s’ha trobat a l’hora de traslladar sobre un escenari una història creada com a historieta gràfica. «Ho hem fet aprofitant les habilitats, a més de les habilitats escèniques, de cada un dels actors. Així que hi ha música en directe, hi ha dibuixos en directe i una càmera en directe. Tot plegat ens ha permès traslladar la història del còmic al teatre», ha explicat Núñez.

Aquest ha destacat «l’enorme feina actoral, una feina molt intensa amb resultats òptims» ja que els quatre actors donen vida a fins setze personatge al llarg del muntatge. Aquesta proposta teatral compta amb el vistiplau del propi Javier de Isusi, que vendrà uns dies a Mallorca per assistir a l’estrena i participar en actes de promoció de les seves obres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.