algo de nubes
  • Màx: 16.94°
  • Mín: 7.61°
16°

Aquell terror africà (1994)

L'Ebola, malaltia produïda per un virus que ocasiona una infecció contagiosa i epidèmica greu, caracteritzada per fortes hemorràgies i febre i que provoca la mort en poc temps, era notícia en aquelles dates. Deixau-me'n extreure alguns fragments de l'article que jo mateix vaig publicar: «L'epidèmia ha brostat fa poc temps a la població de Kikwit, en el Zaire, i ara mateix s'ha estès a les localitats de Mossongo i Yassa Bonga. D'entre tots aquells que

són tocats per aquesta malaltia, en moren del seixanta al vuitanta-cinc per cent. I de moment no hi ha vacunes. Segons l'Organització Mundial de la Salut, aquests casos, fora del recinte de Kikwit, serien el resultat d'alguns malalts vinguts de l'hospital d'aquell punt d'origen.

Les autoritats del Zaire comptabilitzen ja prop d'un centenar i mig de morts, de manera que la ciutat de Kikwit ja ha estat totalment aïllada, com també la carretera que uneix Kinshasa, i tota la província de Bandundu és controlada per l'exèrcit. A l'hospital de Kikwit, els Metges sense Fronteres han evacuat tots els malalts que no patien el virus i, a la capital del país, una comissió preventiva ha començat a canalitzar ajuts de material de protecció. De moment, amb els metges belgues de la MSM s'han unit els experts del Centre de Malaltia i Control d'Atlanta, entre els quals destaca el doctor Brian Mahy. Després d'analitzar el virus, ha dit que aquest té una aparença molt rara i curiosa.

Quasi tothom coincideix a afirmar que el virus no sortirà de la zona de Zaire esmentada, però, a Califòrnia, la projecció de la pel·lícula Alerta relata com la propagació d'un virus procedent de l'exCongo Belga causa terribles febres hemorràgiques a San Francisco... Així doncs, la preocupació i el pànic es va apoderant del món. Són ja tres les monges missioneres que han mort sota aquest assot i les religioses de la Puresa, la congregació mallorquina que va promoure en el segle XIX Alberta Giménez, tenen en el Zaire quatre cases que funcionen a les poblacions de Kafakumba, Kanzenze, Kamina i Lumumbashi, passant cada dia pel risc dels episodis violents polítics i socials, als quals s'uneix ara mateix aquest nou terror africà, l'Ebola».

Han passat els anys. Àfrica continua necessitant mà de metge a cada centímetre del seu territori meridional. La misèria, la manca de progrés, la corrupció o inoperància dels governs... Tot plegat fa que el jovent de poblats sense esperança pugin a fràgils embarcacions per navegar cap a una falsa terra promesa. Una immigració clandestina, il·legal, que hauria de fer empegueir determinats governs de la zona. No oblidem que Tarzan és només un pobre mite.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.