La batalla del DDT (1874)
El químic alemany Zeidler sintetitzava, amb èxit i per primer cop, el diclorodifenil -tricloroetà, més conegut, universalment, com DDT, segurament l'insecticida més famós de tots els temps. Però qui hi va veure les seves aplicacions pràctiques fou Paul Hermann Müller, el 1939, i que seria guardonat amb el Nobel deu anys després. El DDT, insecticida per contacte, ataca qualsevol insecte i, travessant la seva superfície cutània, fa malbé el seu sistema nerviós. La bestiola pateix aleshores enrampades i contraccions i acaba amb la mort per paràlisi. Terrible, vist així. Però els insectes han estat portadors de greus malalties i epidèmies al llarg de la història i l'home, la seva principal víctima, havia de cercar la seva defensa en la creativitat científica. El DDT resultaria molt pràctic en la medicina i així actua com a insecticida respiratori i digestiu en aquells pacients que sofreixen l'acció dels insectes transmissors o agents patògens de la malària, la malaltia del somni, el tifus exantemàtic, les febres petequials i molts altres mals.
També a Illes Balears
- Promouen un boicot a Mercadona: «Ens vol vendre les patates de la colonització, fetes per israelians a terres palestines robades»
- Estudiants i treballadors de la UIB criden a votar en blanc a les eleccions a rector si Carot és l'únic candidat
- Alerta a Campos per un repartidor de begudes amb tatuatges nazis
- Crida a sortir massivament al carrer per la Diada per la Llengua el 10 de maig
- Rebuig a l’Ironman Mallorca pel «greuge que representa per als residents» i «per l’ús abusiu de les infraestructures públiques»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.