cielo claro
  • Màx: 19.9°
  • Mín: 9.02°
19°

Troben a Sabadell nous fòssils de Dryopithecus de 10 milions d'anys

L'equip de paleontòlegs que des de fa diverses setmanes participa en unes excavacions a Sabadell ha descobert nous fòssils pertanyents al Dryopithecus, amb una antiguitat de 10 milions d'anys.

Segons fonts de l'Institut Migule Crusafont de Sabadell, les darreres troballes a la zona de Can Roqueta i Can Llobateres consisteixen en tres falange fossilitzades d'aquesta espècie que sembla estar emparentada indirectament amb les espècies d'orangutans existents en l'actualitat. Les excavacions es fan amb motiu de les obres de construcció de la futura depuradora d'aigües residuals que es preveu instal·lar en aquest sector de la ciutat.

Precisament el lloc on ara s'han trobat aquestes restes és molt a prop del jaciment de can Llobateres on durant els darrers anys s'han arribat a descobrir fins un total de 140 fòssils d'aquest hominoide que se suposa poblà el sud d'Europa.

Després de fer públiques aquestes noves troballes, l'equip de paleontòlegs que està desenvolupant aquestes feines ha anunciat que prosseguiran amb les excavacions durant les properes dues setmanes amb la finalitat de poder localitzar noves restes que completen les investigacions que estan desenvolupant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.