algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

[VÍDEO] Vicenç Vidal promet que les Balears recuperaran la Llei de Memòria i el Congrés de Diputats s'omple de fotos d'Aurora Picornell

L'esclat feixista que es va produir aquest dimarts al Parlament de les Illes Balears va tenir la seva contrarèplica al Congrés de Diputats, on el parlamentari sobiranista Vicenç Vidal, va fer d'altaveu de l'onada d'indignació popular que va provocar l'actuació violenta de Gabriel Le Senne.

Vidal va anunciar que en la propera legislatura, l'esquerra recuperarà la llei de Memòria Democràtica que PP-VOX està derogant.

El diputat sobiranista va declarar que «la memòria d'Aurora Picornell i les Roges tornarà a guanyar. I a qui no li agradi, que se grati! Veritat, Justícia i Reparació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 4 mesos
Jo tampoc comprenc perquè qualcuns diputats balears, valencians i principatins, catalanoparlants fan tantes intervencions a les Corts espanyoles en castellà o espanyol.
Pareix com si els hi fes vergonya xerrar català o que tinguin qualque complex d'inferioritat, cosa que denota que la nostra llengua molts de catalanoparlants no la conceben com a una llengua normal i normalitzada i que tothora els hi cal la crossa de l'espanyol o castellà.

Per una altra banda, a més a més de perjudicar i fer burla (inconscientment, suposo, a tots els catalanoparlants) amb certa raó ofereixen una justificació i munició fàcil als que volen imposar la llengua espanyola o castellana arreu (en son conscients ?) :
Si ara que poden fer servir el català no ho fan, per a què serveixen els traductors i el servei de traducció simultània del Congrés de Diputats de Madrid ?

És massa trist i repetitiu, això sí quan el PP-vox provi d'eliminar i /o posin traves a poder adreçar-se a la resta de diputats en català / valencià, aleshores ben segur seran els primers en lamentar-se'n i denunciar-ho !

A més una altra cosa, aquesta mena d'intervencions "bilingües" serveixen per a què els mitjans audiovisuals espanyols ofereixin el "tall" en espanyol o castellà, idò, no s'ofereixi l'oportunitat als espectadors o oients, de sentir i d'adonar-se que a l'actual estat espanyol s'hi xerren altres llengües "vives".

Elventdelnord, jo tampoc ho entenc.
No així, no.
Valoració:8menosmas
Per Che, fa 4 mesos
Al Parlament està prohibit exhibir fotos o símbols de qualsevol ideologia.
Valoració:-10menosmas
Per elventdelnord, fa 4 mesos
el que no entenc es perquè xerra en l'idioma dels colons. No diuen que el català està reconegut a la metropoli?
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente