algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

MÉS per Mallorca reclama convertir la Unitat Militar d’Emergències en un cos civil

MÉS per Mallorca ha defensat que les Unitats Militars d’Emergències (UME) passin a convertir-se en un cos civil sota la direcció dels serveis d'emergències de les Comunitats Autònomes i amb un protocol de cooperació entre territoris: «Una situació que ja es dona quan es produeixen incendis forestals». En aquest context, la portaveu adjunta al Consell ha defensat durant el ple de la institució que «són els cossos propis qui arriben primer i salven vides. Aquests són IBANAT, els bombers, protecció civil, els serveis d’Emergències i la Policia Local. Sobre ells s’ha de posar el focus d’atenció, també en les iniciatives polítiques».

En aquest context, Perelló ha assegurat que «abans de crear un cos com l'UME aquí, primer cal dotar els efectius ja existents de manera adequada perquè puguin fer la imprescindible tasca de prevenció i d’actuació amb els recursos adients». Així, ha remarcat que «si no milloram els cossos i recursos d’aquí i tenim una UME, el dia a dia seguirà igual per als illencs».

Perelló ha insistit en el fet que «des de MÉS per Mallorca sempre demanam que l’UME sigui un cos civil amb uns sous dignes i uns drets laborals per als seus treballadors».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa 4 mesos
Fe d'errades: és "radioactiu" i no "radiactiu". Disculpau
Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 4 mesos
De paso que reclamen que la tropa pase a ser guardia urbana.

Llegados a este punto, sólo cabe pensar que Mes es una asociación de afectados por falta de riego al nacer.
No me cabe otra explicación.
Valoració:-4menosmas
Per Intolerable, fa 4 mesos
Si des-d'un despatx, sense patir fred ni calor, ni fer esforços, ni patir riscs, ni tampoc tenir responsabilitats, s'intenta treure l'estatus laboral i social, la seva seguretat en el seu lloc de treball, canviar el salari per un més baix, jubilar- se més joves, i suprimir tots els avantatges, dels que gaudeixen els militars de la UME. I sense ni tan sols haver- los demanat als interessats si hi estan d'acord, és tenir molt poca solidaritat amb els treballadors. I per tant, la de MÉS és una esquerra molt minsa.
Darrerament, pareix que només son d'esquerres, a l'hora de posar a la moreria enmig de cotons, i de ballar al ritme, que aquests que tan valoren, els marquen.
Valoració:-6menosmas
Per Joan Miró Font, fa 4 mesos
Així com es parallamps radiactius acaben sent més radiactius que parallamps, igualment es membres de s’UME poden acabar sent més militars que bombers. Els defineix sa forta jerarquia i sa llunyania de sa població
Valoració:9menosmas
Per ???, fa 4 mesos
I per què no ho feren quan governaven amb n'Armengol i Podemos? Ara diuen que sempre ho demanen però el cas és que mai no ho aconsegueixen. Com sempre passa, quan són a l'aposició prediquen el que no fan quan governen.
Valoració:-3menosmas
Per Joan puigros, fa 4 mesos
Clar.... per ficar als exufats de sempre per a que se gratin els ous a 2 mans. No Gracies.
Valoració:-1menosmas
Per No pensen, fa 4 mesos
I que acabi privatitzat, i en mans d'empreses, que només cerquen tenir beneficis?
Si quan viatgen, no només se fessin fotos per penjar a les xarxes socials, i s'en assebentàssin dels models administratius i polítics, dels països que visiten, sabrien que bombers i unitats d'emergències en molts de països ben democràtics i moderns, pertanyen a cossos militars. No és perque els enviïn apegar trets, en cas de guerra, si no que se tracta, de que sempre hi hagi disponibilitat, no puguin fer vaga, ja que son imprescindibles, però també perque guanyin millor sous, ja que se mereixen tenir una bona nòmina, amb la bona feina que fan.
I una altra cosa: Han demanat a aquests "soldats del foc", que és com els diuen a França als bombers i als d'emergències, si ells volen ser civils? Perque la opinió dels que fan la feina i se juguen la vida, també és molt important.
Valoració:-11menosmas
Per Guillem, fa 4 mesos
La lògica de la demanda en aquest cas, es ben evident. Si a es Illes necessitem bombers, cal contractar bombers i no augmentar la dotació de militars per que facin la funció de bombers. El mateix per a tots els serveis públics d'emergències. Sols els ultra espanyolistes de dretes no volen entendre la lògica de la eficiència de la gestió de proximitat i volen augmentar per totes les maneres possibles la dependència del Govern Central, encara que a la península no tenguin ni idea del que necessitem aquí a les Illes.
Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente