cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Ara Més-Ara Repúbliques crida a construir una Europa «justa, antiracista, decolonial, feminista i de drets LGTBIQ»

Ara Més-Ara Repúbliques crida a construir una Europa «justa, antiracista, decolonial, feminista i de drets LGTBIQ»; així ho ha defensat Alice Weber, candidata de la coalició al Parlament Europeu en un acte organitzat per MÉS per Mallorca i FeminisMÉS a Inca aquest dimecres. A l’acte també hi han participat les glosadores Maribel Servera i Maria Magdalena Amengual ‘Poblera’.

«Construir una Europa de drets, justa, feminista i antiracista és imprescindible per fer front a l’extrema dreta. Contra el feixisme, més drets», ha assegurat Alice Weber, candidata d’Ara Més-Ara Repúbliques al Parlament Europeu.

Weber ha explicat que Ara Més-Ara Repúbliques inclourà la perspectiva de gènere, interseccional i decolonial a totes les polítiques comunitàries i treballarà per a «garantir els drets sexuals i reproductius, especialment pel que fa a la interrupció voluntària de l’embaràs a tota la Unió Europea, així com per garantir els recursos suficients a tots els estats membres per combatre totes les formes de violències masclistes i de gènere, en qualsevol àmbit de la vida de les dones, més enllà de l’exercida per parelles o exparelles».

A més, proposa posar les cures al centre de les polítiques públiques, aplicant i desplegant l’estratègia europea de cures i avançar en el reconeixement de les cures com un dret. En aquest sentit, han explicat que «protegirem i regularem les condicions i els drets laborals de les persones cuidadores i impulsarà que la Unió Europea ratifiqui el Conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball (OIT) i així avançar en la millora dels drets de les treballadores de la llar».

Així també, Ara Més-Ara Repúbliques assegura que treballarà per a «millorar les condicions del treball de les cures i de les treballadores de neteja d’establiments d’allotjament turístics (kellys), reconeixent el drets d’aquests col·lectius a la jubilació anticipada, apostarà per un pla europeu d’acció contra les bretxes salarial i de les pensions per lluitar contra les desigualtats salarials entre gèneres i les seves conseqüències, i potenciarà l’Institut Europeu de la Igualtat de Gènere».

Pel que fa a la garantia i ampliació dels drets de les persones LGTBIQ, Ara Més-Ara Repúbliques farà especial esment en erradicar els discursos d’odi i la LGTBIQfòbia, proposarà el vet a l’ingrés a la Unió Europea de nous Estats que no respectin els drets LGTBIQ, treballarà pel foment de la inclusió de la discriminació específica LGTBIQ en el codi penal dels estats membres i per la promoció del reconeixement de l’orientació sexual com un dels motius vàlids a tota la Unió Europea pels quals poder demanar asil, motiu que fins ara només és considerat per la legislació d’alguns estats europeus.

Finalment, Ara Més-Ara Repúbliques proposa impulsar un programa europeu per a la visibilitat de les persones LGTBIQ i revisar les normatives europees en matèria de salut, educació, accés a béns i serveis i protecció social perquè recullin, com ja ho fa la normativa laboral, la prohibició de discriminació per orientació sexual.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per arruix, fa devers d'un mes
Estos, que no sé quienes son (gran expectación, cuento 30).
He recibido un sobre que supongo que era de ellos (han violentado mi buzón, ya que no les he llamado para nada).
Ya está quemado.
Valoració:-1menosmas
Per Inoperància, fa devers d'un mes
Si descomptam els càrrecs remunerats, tres o quatre militants incondicionals i algun parent, més que res present per compromís, potser hi havia mitja dotzena de persones, com a molt. La política ja no interessa a ningú per mor dels polítics. I la gent qua va a votar hi va més que res per castigar la inoperància.
Valoració:0menosmas
Per realista, fa devers d'un mes
los LGTBI ya estan sobreprotegidos, todos somos iguales ante la ley
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente