cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Podem exigeix ​​a Prohens que expropiï l'ús dels habitatges desocupats de grans tenidors

Durant una roda de premsa celebrada aquest dijous a les portes del Parlament, la coordinadora de Podem Illes Balears, Lucía Muñoz, i la diputada d'Unides Podem, Cristina Gómez, han exigit a la presidenta del Govern, Marga Prohens, l'expropiació de l'ús dels habitatges buits en mans de grans tenidors davant aquesta crisi habitacional sense precedents.

«La presidenta té l'obligació de garantir el dret a l'habitatge i ha de fer ús de totes les eines que té a la seva disposició», ha declarat Muñoz. «Això està previst a la Llei d'Habitatge Balear, per tant la proposta és molt senzilla, demanam només que s'apliqui la llei», ha remarcat. En aquest sentit, el partit morat ha registrat una PNL al Parlament perquè insti el Govern a fer l'expropiació d'ús esmentada i a fer públiques les dades del registre.

«A Mallorca continua havent-hi més de 500 habitatges buits en mans de grans tenidors i estan concentrats en poc més de 10 propietaris», ha declarat Gómez en referència a la informació obtenguda pel partit al Registre d'Habitatges Desocupats, que tenia registrats 538 habitatges a 2023. Segons informen fonts del partit «més de la meitat d'aquests habitatges estan en mans de filials Cerberus, un dels tres fons voltors més grans amb interessos immobiliaris a Espanya, juntament amb Blackstone i Lone Star». A més, Muñoz ha exigit també a la presidenta que «apliqui la Llei d'Habitatge estatal després de l'aval del Tribunal Constitucional. Prohens s'ha quedat sense excuses per a no regular els preus del lloguer».

D'altra banda, Muñoz ha assenyalat que «a Palma hi ha 220 habitatges buits en mans de grans tenidors que figuren al registre». «A la Comissió d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma demanarem a l'equip de govern que es coordini amb el Govern perquè expropiï l'ús d'aquests habitatges», ha informat la regidora. A més, també han sol·licitat les dades del registre per a Menorca, Eivissa i Formentera i les faran públiques quan rebin resposta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per que cara, fa 2 mesos
Estas se creen que el pueblo es gilipollas. Prohens que no es santo de mi devoción, sólo lleva un año justo.
¿Por qué no se hizo en los 9 años anteriores?
A la Muñoz y a la Gómez habría que recordarles que el problema no es de hace solo unas semanas.
Lo que sobra es gente y por muchas expropiaciones que se hagan el problema no tiene solución.
El día que los propietarios tengan asegurada la protección total, estas viviendas saldrán al mercado. Nadie es tan idiota de tenerlas cerradas y pudiendo obtener un alquiler.
Estas si que sobran.
A ver qué reparten de su sueldo.
¡Que cara!
Valoració:-6menosmas
Per Guillem, fa 2 mesos
Com a mínim amb els inversors i especuladors que acumulen i mantenen durant anys els habitatges buits, l'IBI s'hauria de gravar progressivament igual que es fa amb els consums abusius de l'aigua per tal de reduir l’abús. S'han de gravar de manera important, tant que no surti a compte tenir habitatges acumulats i deshabitats, en contra del interès general
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente