cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Vidal vota contra la reforma del codi penal sobre proxenetisme del PSOE perquè «criminalitza i desprotegeix les dones»

El diputat de Sumar Més al Congrés Vicenç Vidal, adscrit al Grup Plurinacional Sumar, ha anunciat aquest dimarts, que votarà en contra de la reforma del codi penal per prohibir el proxenetisme que ha portat a la cambra baixa el PSOE al ple d'aquesta setmana.

Vidal ha recordat que el text presentat pels socialistes, que ha qualificat de «cutre, poc treballat i sense consens», és una eina per «seguir criminalitzant i desprotegint les dones que exerceixen la prostitució» i ha subratllat que la proposta no aborda «les qüestions estructurals que afecten a les dones i que estan travessats per la pobresa, el racisme o la transfòbia».

El diputat Vidal ha defensat que «la millor forma de fer suport a les dones que exerceixen la prostitució és derogar la llei d’estrangeria i la llei mordassa» i evitar «mesures que, com s’ha demostrat a països europeus com Noruega, Irlanda o França, només comporta més precarietat, clandestinitat i indefensió per a les dones». El mallorquí, ha clos recordant que «prohibir no és abolir» i que cal que el PSOE «es prengui seriosament un fenomen de gran complexitat com és la prostitució».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa 2 mesos
Mentre hi hagui persones "sense papers" que viuen entre nosaltres i que no poden regularitzar la seva situació administrativa per ser pobres i d’origen estranger, la prostitució continuarà. Les dones estrangeres que s’han prostituït en els països rics, depenen en la immensa majoria de la cobertura de les màfies per no ser deportades al seu país d'origen, de on han fuit per no tenir cap futur digne ni per elles ni pels seus infants. Per atacar la pràctica de la prostitució, primer cal atacar les causes que l’originen, la pobresa i la indefensió per no disposar de papers i les desigualtats socials que no permeten veure cap alternativa millor que la prostitució.
Valoració:-1menosmas
Per Tomeu, fa 2 mesos
La prostitució no se pot abolir.
S'hauria de regularitzar i garantir els drets dels treballadors i treballadores sexuals.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente