cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El Parlament aprova una proposició perquè els espais naturals de les Balears en mans del Ministeri de Defensa passin a ser públics

El Parlament ha aprovat per unanimitat la Proposició no de Llei que MÉS per Mallorca, Més per Menorca i Unides Podem varen presentar atenent la pública demanda del GOB Mallorca perquè els espais naturals de les Illes Balears que actualment es troben en mans del Ministeri espanyol de Defensa passin a ser públics i evitar així la seva desafectació i venda al mercat immobiliari.

La Proposició no de Llei de MÉS per Mallorca, Més per Menorca i Unides Podem aprovada per unanimitat per la Comissió d’Ordenació Territorial, Habitatge, Mobilitat, Mar i Cicle de l’Aigua del Parlament insta el Govern de l’Estat a paralitzar immediatament l’oferta i possible venda d’espais naturals de l’arxipèlag que hagin estat desafectats pel Ministeri de Defensa i a promoure un acord de cessió del Ministeri de Defensa cap al Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO), de les propietats desafectades a les Illes Balears i que tenguin valor mediambiental rellevants.

A més, la proposició insta el Govern espanyol a impulsar un acord entre el MITECO i l’administració competent en matèria d’espais naturals per a la gestió d’aquests espais, així com a dotar-los d’instruments d’ordenació i gestió que possibilitin la recuperació i conservació dels valors naturals i alhora l’ús públic sostenible.

Cal recordar que el 2013 s’elaborà la Proposta per a la Racionalització i Utilització Eficient del Patrimoni Immobiliari del Ministeri de Defensa (PREDIDEF), amb l’objectiu de racionalitzar i reduir la important despesa que comporta el manteniment d’aquestes instal·lacions i terrenys que avui ja no tenen interès militar. El PREDIDEF preveu la desafectació de part d’aquest patrimoni i la posada a disposició de l’INVIED (Instituto de la Vivienda, Infraestructura y Equipamiento de Defensa) per tal d’oferir-lo en el mercat immobiliari.

Actualment, el Ministeri de Defensa és propietari d’un nombre important d’instal·lacions a les Illes Balears de gran valor ambiental, algunes d’elles encara són utilitzades per Defensa mentre altres han deixat de tenir interès militar i han estat gairebé abandonades, fent-s'hi únicament una vigilància i manteniment mínims.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 2 mesos
Lorenzo, això és obvi, si les zones "militars" solament es fan servir per a fer "maniobres" militars o qualsevulla ús purament militar, aleshores no s'hi pot construir en tot el perímetre o com a màxim senzilles edificacions provisionals. Però, això passa arreu del món.

Un exemple paradigmàtic és el de l'actual municipi de Barcelona, fins al segle XIX de les muralles enfora fins a Gràcia, era zona "militar" espanyola "controlada" idò, no s'hi podia construir res... fins que va deixar d'ésser territori militar i començaren a edificar l'actual eixample barceloní.

Però, d'ací a "preguntar-se" si és millor tenir el territori sota control de l'exèrcit...

El que cal sempre és sentit comú, sentit cívic, no confiar sempre en doblers a molt curt termini, cal pensar en tota la gent i tenir unes lleis millors que les espanyoles que permetem, i han permès, de fer molts, masses, bunyols urbanístics que ja no tenen remei.
Alhora nos cal la diversificació econòmica en front del disbarat del monocultiu turisme intensiu de massa "tot-s'hi-val" on hi predominen sectors econòmics de molta baixa productivitat (hoteleria, cambrers, construcció descontrolada sense fi...) i gens o molt poc d’interès a imaginar unes illes millors.
Valoració:8menosmas
Per Joan Mateu Canyelles, fa 2 mesos
Bon dia. Me sembla una fantàstica notícia sobre gestió d'aquests espais naturals. El que va ser de propietat militar, i per tant pagat amb fons estatals, no pot passar a mans privades mai. Ha de retornar al gaudi de tots els ciutadans. Enhorabona GOB i els qui han fet possible aquesta iniciativa!
Valoració:12menosmas
Per Lluís F. Lorenzo, fa 2 mesos
Un dia em va dir un militar que les zones més verges de Balears eren les militars (Cabrera, Illetes, Dic de l’Oest, La Fortalesa…) i que les que havien estat administrades per polítics havien estat devorades per la construcció. Jo no havia fet la mili ni jurat bandera, però no vaig poder evitar donar-li la raó. Si els polítics hi poden urbanitzar o obrir al turisme aquests espais…. Serà millor que tenir-los sota control de l’Exèrcit? Salut.
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente