cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Pi: «Els PIAT del Pacte de Progrés han fracassat i ara estam saturats»

230003

El portaveu d’El Pi-Proposta per les Illes Balears al Consell de Mallorca, Antoni Salas, veu amb bons ulls posar un límit al nombre de places turístiques i rebaixar-les: «Estam d’acord en posar limitacions a l’activitat turística a Mallorca. Estam saturats».

Així s’ha manifestat Salas en conèixer la notícia de la rebaixa de places turístiques per part del Consell de Mallorca. El consell insular d’El Pi insisteix que «s’ha demostrat que el PIAT que va imposar el Pacte de Progrés, aquest nombre màxim de places per municipis, ha fracassat».

El conseller proposa que es doni «dinamisme» al sector: «Les places s’han de poder intercanviar entre particulars i empresaris i, si és necessari, fer una revisió a la baixa». «S’han de reconvertir o eliminar places hoteleres obsoletes de les zones obsoletes i sobretot, lluitant contra l’oferta de places turístiques il·legals», ha sentenciat el portaveu.

A més, Salas insisteix «aquestes decisions s’han de prendre de manera seriosa, amb dades i estudis per fer un PIAT i una capacitat turística així com toca. Perquè pareix que estan fent feina més de cara als diaris que a la realitat», assegura. «No hem d’oblidar que el turisme és una activitat molt seriosa, que dona a menjar a molta gent i que les coses s’han de fer bé», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 3 mesos
Fa riure que diguin que el turisme salvatge, massiu, sense cap límit i "tot s'hi val" és una "activitat" seriosa, quan en realitat ha estat, de la forma que s'ha fet, una activitat que encara ara destrueix allò que resta del nostre territori, del nostre teixit social, del nostre urbanisme... que havia estat creat i forjat a través del temps.
El turisme "tot-s'hi-val" massiu és una "activitat" que potser permet guanys ràpids a uns quants, i menjar (podem parlar de quina mena de menjar) a moltes persones... però, no permet uns ingressos suficients per a poder viure dignament i no cal parlar de l'habitatge, de la formació professional, de la nostra llengua etc

Qui encara no se n'adoni o guaiti devers un altre costat, i defensi els impactes de la "indústria turística" especialment en el mercat de l'habitatge i de les alteracions de les formes de viure, és un irresponsable.

Cal dir prou a la massificació turística, a la destrucció del territori, prou a deixar sense eines per a viure dignament a les persones que habitem les Illes Balears.

Malauradament encara hi ha qui defensa convertir les nostres illes en un parc temàtic de luxe a "preus assequibles" a costa de seguir empobrint i a atreure més gent que treballi en aquest "sector".

Per una altra banda fins i tot el govern xovinista espanyol pareix que ja hi comença a veure la necessitat de mesures restrictives en "matèria turística" i suposem de la necessitat de diversificar l'economia, cosa que és evident de fa dècades.

Hi haurà realment canvis positius o solament serà un miratge del xovinisme espanyol d'ultra dreta al Govern, que és mou forçat perquè el "model" ja ha tocat sostre i està més que saturat ?

La qüestió també és i serà, a qui ha convingut fer servir i mantenir, durant dècades, aquest model descontrolat que ara ha arribat a la saturació ?
Valoració:3menosmas
Per inca, fa 3 mesos
Quins orgues! durant 8 anys deien que el pla del govern era un desastre perquè era molt restrictiu i que se deixàs als hotelers fer.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente