cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Lluís Apesteguia (MÉS): «Mallorca no pot ser un solar; hem de retornar el sòl rústic als usos que li són propis»

Imatge de l'Assemblea Municipalista de MÉS per Mallorca celebrada aquest dissabte a Manacor. | Foto: MÉS per Mallorca

L'Assemblea Municipalista de MÉS per Mallorca, que s'ha celebrat aquest dissabte dematí a Manacor, ha reclamat retornar el sòl rústic als usos que li són propis, com són l'agrícola i el ramader.

L'òrgan del partit ecosobiranista que reuneix als batles i batlesses i regidors i regidores de la formació ha anunciat que adaptarà o proposarà adaptar els Plans d'Ordenació Urbana i les Normes Subsidiàries dels municipis amb aquesta finalitat i que presentarà mocions als ajuntaments perquè el Consell de Mallorca adapti el Pla Territorial en el mateix sentit.

«Mallorca no pot ser un solar. Hem de retornar el sòl rústic als usos que li són propis, com són els agrícoles i ramaders», ha assegurat el coordinador general de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia.

En aquest sentit, la formació ecosobiranista considera que «la rururbanització» que s'ha produït en els darrers anys (també el lloguer turístic que es produeix en aquests habitatges) es tracta d'un «ús impropi del rústic» que tracta les parcel·les com si fossin solars, excloent els usos propis i generant externalitats negatives en matèria de més vehicles, consum d'aigua (sovint directament de pous), fosses sèptiques (pous negres), residus o serveis, entre altres.

Per aquests motius, l'Assemblea Municipalista de MÉS ha reclamat acabar amb la rururbanització i retornar el sòl rústic als usos que li són propis «com són l'agrícola i el ramader». Per això, han reiterat, el partit ecosobiranista ha anunciat que adaptarà o proposarà adaptar els Plans d'Ordenació Urbana i les Normes Subsidiàries dels municipis amb aquesta finalitat i que presentarà mocions als ajuntaments perquè el Consell de Mallorca adapti el Pla Territorial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Siurell, fa 4 mesos
@Fracàs: Sí, el mes de maig de l'any passat Més va perdre vots perquè els ciutadans varen dictar sentència. I aquests mateixos ciutadans ho tenen tan clar, que entre allò dolent i allò pitjor varen triar allò pitjor. I ara ho tenim així, perquè som molt espavilats i sabem defensar "lo nostro".
Valoració:-1menosmas
Per Fracàs, fa 4 mesos
Pel que es veu el senyor Apesteguia no ha llegit els informes que varen deixar redactats els de Terraferida, referits a les dues darreres legislatures presidides per Francina Armengol. Siguem seriosos, el mes de maig de l'any passat Més va perdre vots i Armengol i els del senyor Apesteguia, el govern perquè els ciutadans varen dictar sentència. Una cosa és predicar i una altra governar, segons tot sovint tenim oportunitat de comprovar.
Valoració:2menosmas
Per sic, fa 4 mesos
Pero este elemento en ningún momento ha dicho que a partir de mañana él cogería el tractor y ordeñaría a las vacas.
Las recetas de siempre.
"Tú toma la barca, empieza a pescar, me traes la pesca y yo me la comeré".
Un pardal de set soles.
Pese a no ser de su cuerda, no estoy en contra de lo que dice. Sin embargo no habla de cerrar puertas al que no necesitamos para nada y dar facilidades para que muchísimos se vayan.
Valoració:-6menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 4 mesos
El 1998 el nefast president espanyol Aznar, establí una llei la qual permetia (?!) el disbarat que tot el sòl fos urbanitzable (?!). Aqueixa normativa afavorí la construcció massissa per tot arreu, l'especulació descomunal i una corrupció enorme. Rodríguez-Zapatero mantingué la nefasta llei i sabem com acabam a les acaballes de la primera dècada del segle actual. Actualment, malgrat que en qualques municipis s'apliquen més procediments de control, no ha canviat gran cosa...

Sí, nos cal una normativa ben feta adaptada a les nostres illes, assenyada, avançada i que no faci perdre més espais naturals i històrics, ni doblers a tothom, a costa de l'enriquiment d'uns quants i per una altra banda que afavoreixi la rehabilitació d'habitatges i especialment el desenvolupament i la implementació de l'article 47 de la "sacra" constitució espanyola, un article que mai s'ha complit d'ençà el 1978.


Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente