cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

CCOO Ensenyament s’oposa al 'Pla Pilot per la Lliure Elecció de Llengua'

La Federació d'Ensenyament CCOO de les Illes Balears defensa el català com a llengua pròpia de les Balears dins del sistema educatiu de les Illes. Argumenten que aquesta defensa és crucial per a la cohesió social i la preservació de la llengua.

CCOO rebutja de forma categòrica l'anomenat 'Pla pilot per la Lliure Elecció de Llengua' presentat pel conseller d'Educació i Universitat. Argumenten que aquest pla podria tenir implicacions negatives a llarg termini en l'àmbit educatiu i lingüístic de les Illes Balears. Des de la federació consideren que el català, sent la llengua pròpia de les Illes Balears, ha de ser no només reconeguda sinó també protegida i fomentada, especialment en l'àmbit educatiu.

Diverses entitats vinculades al món de l'educació s'han sumat a aquest posicionament, mostrant una oposició clara davant qualsevol iniciativa que posi en perill la cohesió lingüística i cultural de la regió. Afirmen que això podria provocar tensions socials innecessàries i diluir la identitat cultural de les Illes Balears.

La Federació d'Ensenyament CCOO Illes Balears critica que el conseller d'Educació no ha pogut donar evidències socials i objectives que justifiquin la implementació d'aquest pla. A més, expressen el seu rebuig a l'ús de fons públics per satisfer interessos de minories, considerant que hi ha altres necessitats més urgents en l'àmbit educatiu.

D'altra banda, assenyalen una possible desnaturalització de la llengua i la cultura local si s'implementa la proposta d'impartir algunes assignatures en castellà. Aquesta mesura, segons la federació, podria afectar negativament la preservació de la identitat cultural de les Illes Balears.

En conclusió, la Federació d'Ensenyament CCOO Balears manifesta la seva ferma oposició al Pla pilot i exigeix alternatives que garanteixin la preservació i el foment del català dins del sistema educatiu de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 4 mesos
Qualcú hauria de recordar a la Sissi, que la dictadura que vàrem patir i sofrir fou la del maleït dictador franco del 1939 al 1977 i de la qual encara ara dissortadament en patim les conseqüències.

Intentar capgirar la situació i confondre amb una "dictadura" (?!) el fet de voler difondre, d'ensenyar, donar suport i mantenir la nostra llengua pròpia i cultura pròpia, és directament i sense embuts, de mala persona i propi d'una persona ultra xovinista espanyola.

Valoració:2menosmas
Per sisi, fa 4 mesos
Llibertat d'eleccio. Fora dictadura catalanista
Valoració:-3menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 4 mesos
Als que els hi abelleix molt de poder "escollir llengua" i "plans pilot" i els hi és quasi un "obsessió" els hi proposem :

Ensenyament en i del català / valencià com el què és, llengua pròpia de les Balears, dins del sistema educatiu. Conjuntament amb l'anglès, llengua franca mundial del segle XXI i poder escollir com a lliure elecció sense imposar-ho a ningú l'espanyol o castellà.

Aquesta proposta permetrà aturar tensions socials innecessàries provocades pels que sempre parlen "de llibertat d'elecció" i alhora evitarà diluir la identitat cultural de les Illes Balears. No cal fer "pla pilot" de fet suecs, danesos, finlandesos, neerlandesos, austríacs, alemanys, polonesos, grecs etc etc ja fan servir aquesta proposta de fa anys, dominen la llengua pròpia i l'anglès i no els suposa cap dissolució de llurs identitats, ans al contrari fomenten i preserven les seues llengües pròpies i a més poden relacionar-se amb quasi tota la resta del món.

En aquest món quasi tot té solució.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente