nubes dispersas
  • Màx: 19.63°
  • Mín: 9.58°
14°

[VÍDEO] L'ASM defensa la Diada de Mallorca del 31 de desembre en el plenari del Consell

Josep Palou reivindica la figura del Rei en Jaume davant del Consell de Mallorca

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha intervingut en el Consell de Mallorca per defensar la Diada de Mallorca del 31 de desembre. Josep Palou i Mas, representant de l'ASM, ha emès un discurs contundent, destacant la importància històrica d'aquesta data i rebutjant els intents de substituir-la pel 12 de setembre.

Palou ha criticat els partits actualment al govern del Consell de Mallorca per intentar imposar la data del 12 de setembre com a nova Diada oficial, tot desconnectant-se dels orígens i la identitat del poble mallorquí. Ha subratllat que la data del 31 de desembre té un significat profundament arrelat a la història de Mallorca, vinculada al Rei en Jaume, una figura clau en la catalanitat de l'illa i els Països Catalans.

El representant de l'ASM ha acusat els partits que promouen el canvi de data de voler esborrar la memòria històrica del Rei en Jaume, un símbol de la catalanitat de Mallorca que recorda la seva connexió amb el Principat de Catalunya. Palou ha assenyalat que aquest intent de canvi respon a interessos polítics de Madrid, que volen mantenir la submissió de les Illes Balears i evitar que reforcin els seus lligams amb la resta dels Països Catalans.

A més, Palou ha presentat una sèrie de preguntes retòriques al Consell de Mallorca, qüestionant si, després de suprimir la Diada del 31 de desembre, també es plantejaran altres accions per esborrar la presència del Rei en Jaume de l'espai públic i la cultura de l'illa.

En acabar el seu discurs, Palou ha instat els membres del Consell a no cometre una traïció al poble de Mallorca, i ha expressat la seva determinació a defensar i reivindicar la identitat de l'illa. Ha conclòs el seu parlament amb un crit a favor de Mallorca lliure i independent, reafirmant la voluntat del poble de commemorar la Diada del 31 de desembre com ho ha fet durant 794 anys.

L'ASM ha publicat un vídeo amb la intervenció de Palou al Consell de Mallorca, destacant la seva defensa de la Diada de Mallorca i la seva crida a la resistència contra els intents de manipulació i esborrament de la història de l'illa. El vídeo ha estat compartit a les xarxes socials per difondre el missatge de l'assemblea i mobilitzar el suport de la ciutadania mallorquina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per @ Catalinero, fa devers d'un mes
Normal...hi han molts municipis governats per fatxes, entre ells i forasters, manipulent l'història com volen! Jo per descomptat que el 12 de setembre aniré a fer feina. Recordeu els renegats, que si no fos per el rei Jaume, potser les vostres dones anirien amb burka i hauríeu de resar de cara a la Meca cada dia...
Valoració:4menosmas
Per observador, fa devers d'un mes
l'ASM es una entitat molt minoritària que no té representació social significativa
Valoració:-10menosmas
Per Catalinero, fa devers d'un mes
el Consell va consultar el canvi de data als 53 municipis de l'Illa i 28 es van mostrar a favor
Valoració:-8menosmas
Per xisca, fa devers d'un mes
Vos ho expliquen tan clar, que ja no vos tocaria dir, ni fer més rucades. Però bé, no oblidem que els rucs no canvien mai, per que son RUCS. Vaja panorama.
Valoració:6menosmas
Per escardapenyes, fa devers d'un mes
És sa identitat, s'alè
és pulmó,on i radica
allò que ens identifica
tot alló que volem ser.
Defensar a més no poder,
sa terra, el nostre llegat,
qui se senti interpelat,
mallorquins O aborígens,
no ens convé perdre els orígens,
ni manco sa identitat
Toni Amer

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente