muy nuboso
  • Màx: 12.29°
  • Mín: 7.68°

MÉS per Mallorca vol crear un impost per a les grans superfícies comercials

MÉS per Mallorca ha registrat una Proposició de Llei de l’Impost als grans establiments comercials, similar a les aprovades a l'Aragó, Navarra, Catalunya, Canàries i Astúries. Amb aquest impost els ecosobiranistes cerquen compensar les externalitats negatives de la implantació de les grans superfícies comercials, específicament pel que fa a l’ocupació de territori, la mobilitat i la transformació urbana, a més d’una «clara competència deslleial al petit comerç, que no té la capacitat ni les infraestructures de què disposen els grans establiments», segons el portaveu parlamentari, Lluís Apesteguia.

Des de MÉS per Mallorca han recordat que el comerç representa el 10% del PIB a les Balears, amb més de 16.000 establiments oberts i prop de 70.000 llocs de feina directes. «Aquest comerç se situa en els centres urbans, configurant el model de ciutat i poble mediterrani, i l’establiment de grans superfícies a les perifèries urbanes, a més de fer desaparèixer el petit comerç dels centres, n’ha modificat l’urbanisme i la mobilitat», expliquen.

La Proposició de Llei contempla un gravamen de 17 euros per metre quadrat, sobre una base que es calcularà a partir de la superfície corregida de venda, emmagatzematge i aparcament; l’impost tendrà caràcter finalista i anirà destinat al foment del comerç urbà, a la promoció del transport públic i a la protecció del medi ambient.

Apesteguia ha assegurat que aquest impost té tota la solvència jurídica: «El fet d’anar darrere d’altres comunitats autònomes ens ha permès fer-la tenir en compte el que n’han dit els tribunals espanyols i europeus».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa devers d'un mes
El que necessitam es crear llocs de feina a les Illes i no a altres indrets. Pot crear molts més llocs de feina a les Illes la producció de bens de consum, que la venda al públic dels mateixos articles si son produïts a fora. Per això cal augmentar la producció de bens de consum a cada Illa i els comerços simplement s’han de veure més beneficiats per la venda de productes locals que per la venda de productes forans. S’ha de bonificar fiscalment tota la producció feta amb dignitat i seguretat aquí a les Illes i s’ha de gravar tota la producció que arriba de fora i que sovint s’ha feta amb condicions laborals deplorables.
Valoració:8menosmas
Per De Asprer, fa devers d'un mes
Hay que reducir gasto e impuestos. Sobre todo a los pequeños comercios. Gravar a los grandes no sirve de nada. BAJAR GASTO e IMPUESTOS
Valoració:1menosmas
Per Destroyer, fa devers d'un mes
En lugar de crear impuestos reduciría gasto. Reduciría el parlamento Balear en un 50%.
Valoració:-2menosmas
Per ideas sublimes, fa devers d'un mes
Ya me parece bien. Y que te pongan otro a tí, también.
Hay que reconocer que ideas tan sublimes no están al alcance del común de los mortales.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente