cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Veus positiu el retorn d'Unió Mallorquina al panorama polític illenc?

Una de les notícies polítiques de les darreres setmanes és, sens dubte, el retorn d'Unió Mallorquina al panorama polític illenc. La formació es va reunir el passat mes de febrer sota el lema 'Mallorca dins la sang' i va decidir engegar un procés de refundació.

Damià Nicolau, un dels portaveus de la formació, va explicar que «aquesta iniciativa ha sorgit de la ferma voluntat de sumar i fer un espai que doni resposta a les il·lusions i necessitats del nostre poble». «Mallorca i els mallorquins i mallorquines necessiten un referent fort i volem un país de persones que defensi els drets de la gent que viu a la nostra terra per damunt d'interessos partidistes» volem gent que generi riquesa, gent que estimi i vulgui tirar endavant aquest país amb il·lusió; la feina surt de l'esforç i hem de procurar que el nostre jovent en sigui conscient», remarcà.

«Unió Mallorquina començarà a caminar amb una junta gestora que s'encarregarà de fer estructura als nostres pobles i barriades i preparar un congrés abans de final d'any», explicà Nicolau. En aquest sentit, el batle de Binissalem, Victor Martí, com a amfitrió de la trobada, assegurà que «Mallorca necessita persones compromeses, que facin feina en el dia a dia, de tu a tu, com feim a Binissalem i que duguin Mallorca dins la sang, com jo duc Binissalem». Entre els membres de la junta gestora s'hi troben cares conegudes de la política illenca com Cristina Cerdó, Rafel Gelabert o Josep Lliteres.

És així que dBalears, a l'enquesta d'aquesta setmana, demana als seus lectors si veuen de manera positiva el retorn d'Unió Mallorquina a l'escena política illenca. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:

-Sí, serà una veu més dins l'espai del mallorquinisme polític.

-No, només generarà més fragmentació de l'espai polític.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Manacorí, fa 5 mesos
Amb aquest o un altre nom. Sí, podrà ésser una veu més dins l'espai del mallorquinisme polític. Alhora segurament qualcunes persones, despistades o no, sense altres opcions polítiques, que ara voten (?!) l'impresentable partit sucursalista espanyol PP fundat (?!) l'any 1976 per 7 exministres (?!) de franco ( i del qual el 2013 se n'escindí Vox (?!)), suposam votaran com a mínim una dreta, centre dreta o centre democràtics i més o manco arrelats a Mallorca. Però, als membres de la iniciativa cal recomanar-los sistemes de protecció, prevenció d'espionatges i de seguiments per part del deep state espanyol (Justícia, Cní, policies espanyoles, clavegueram etc) els caldrà estar alertats, previnguts i molt ben preparats, perquè el xovinisme espanyol i els aparells de l'estat espanyol no els hi ho posaran fàcil.
Valoració:2menosmas
Per Ll.F Lorenzo, fa 5 mesos
El problema d’UM és la moderació. Un temps ser moderat tenia premi, però genera confusió. En castellà diuen “ni chicha ni limoná”. Un “perro del hortelano”. Finalment, els extrems són preferits i la Història demostra que els humans prefereixen tornar a les armes i matar abans que alimentar el centre moderat. UM hauria d’haver estat un VOX mallorquí. L’ombra de l’espasa de Jaume I. Esperem que el retorn sigui millor.
Valoració:0menosmas
Per Maikel, fa 5 mesos
Benvinguts sigan si és per crear pais, potenciar el català, defensar Mallorca/illes i salvaguardar genotip mallorquí/català. Si és per tornar a robar con fa ppsoe, cal que quedin dins la tomba.
Després del gran desastre del Pacte dels Inútils durant 2015-23 del PSOE, MES i Podemos, qualsevol altre opció és benvinguda.
Valoració:-2menosmas
Per Benvinguts siguin, fa 5 mesos
Si no dónen suport als terroristes de la Gihad com fan altres partits nostros, tal vegada jo els voti a les properes eleccions autonòmiques i locals.
UM ja ha pagat el seu deute amb escreixos, i penso que no han perdut el lloc que tenien a l'espai polític.
Valoració:-9menosmas
Per Guillem, fa 5 mesos
La reentrada de UM en escena, generarà més confusió entre els votants de centre dreta que estimen Mallorca i la seva cultura. UM no és un partit amb un ideari propi per a millorar la distribució de la riquesa entre la gent de Mallorca, ni per a defensar els recursos naturals i el medi ambient enfrontant-se a les multinacionals i les legislacions Espanyoles i Europees, ni per impedir la desaparició de les institucions la llengua pròpia. UM es un objectiu per si mateix a on el més important seguiran essent els seus membres i els rèdits personals que en puguin treure com equip d'estar col·locats com a frontisses a les institucions.
Valoració:4menosmas
Per Esperances, fa 5 mesos
Ja he perdut les esperances. I més després de veure com l'expert en Xum Xu i en Rekilla s'han separat.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente