algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Exhibició de cinisme i poca vergonya del neofeixista Le Senne: «S'ha d'evitar usar la llengua com a arma»

El feixisme, en totes les seves versions, és el responsable de la mort de 90 milions de persones a Europa. Avui, els seus hereus, tornen a usar els espais i institucions democràtiques per escampar el seu discurs d'odi, embolcallat, això sí, i tal com feien Hitler, Mussolini i José Antònio Primo de Rivera, de paraules amables i altisonants.

Cent anys després de l'inici dels feixisme al continent europeu, els hereus d'aquella macabra ideologia tornen a infiltrar-se a les institucions democràtiques per minar-les des de dins.

El neofeixista que ocupa la presidència del Parlament gràcies als vots del PP, Gabriel Le Senne, que considera que les dones són inferiors als homes i que la llengua catalana és inferior a la castellana, ha pronunciat aquest 1 de març un discurs pel Dia de les Balears.

Sene cap vergonya ha gosat al·ludir a la «riquesa lingüística» de les Illes i ha demanat «evitar» usar la llengua «com a arma llancívola».

Així ho ha dit durant l'acte institucional celebrat aquest divendres en la seu del Parlament, on ha reivindicat la protecció i cultiu d'aquesta riquesa lingüística i ha demanat «no convertir un tresor en un càstig».

En una exhibició de cinisme descomunal, el militant espanyolista que ha basat tota la seva campanya electoral en atiar l'odi contra tot allò que faci olor de català, s'ha referit a l'Anuari de la Joventut de Balears 2023 per a celebrar que l'ús del català entre la població jove de l'arxipèlag està «en fase de regressió, malgrat les polítiques lingüístiques dutes a terme durant les últimes dècades i malgrat ser aquest segment de la població el que presenta un coneixement més elevat de l'idioma».

El neofeixista ha expectorat un discurs ple de tòpics i de comentaris de beata falsa que feia ben difícil seguir-lo sense badallar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Falsos i fariseus, fa devers d'un mes
Sou tan falsos i fariseus que vos creieu les vostres mantides, sou més dolents que les carn de xinxe.
Valoració:6menosmas
Per Català, únic idioma oficial!, fa devers d'un mes
"S'ha d'evitar usar la llengua com arma"

Idò, la primera cosa és fer que el foraster deixi d'esser oficial.
Valoració:16menosmas
Per conisi, fa devers d'un mes
es imposible fer ho pitjor ja esta be de provocar al personal ,crec que creuen que som beneits , parteix cap a espanya de una p,,, vegade
Valoració:18menosmas
Per emboscado, fa devers d'un mes
El emboscado A.G., vuelve por donde solía.
No se comprende que Tomeu Marti -al menos da la cara con nombre y apellidos- consienta esta falta de valor. Por no decir otra cosa.
Valoració:-12menosmas
Per A Mallorca i a la resta de Catalunya, en català!, fa devers d'un mes
Català, sí; bilingüisme, no.
Valoració:19menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa devers d'un mes
I aquest homonet a on era quan en Matigues comprava palauets i graneretes de water per 400 euros?
Valoració:29menosmas
Per Emigrante, fa devers d'un mes
Leo tu artículo y está claro A.G.
Ellos son los que nos odian.
Tu escribes de manera muy respetuosa y pareces muy receptivo, empático e integrador.
Valoració:-18menosmas
Per Destroyer, fa devers d'un mes
¿Sabe alguien por qué se reunía la mujer del presidente Sánchez con empresarios que recibían subvenciones y mordidas millonarias? Supongo que lo harían para fastidiar a los fachas!!!! 😄😀😀😀
Valoració:-20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente