cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Vidal pregunta al Govern espanyol per la discriminació a la ciutadana de Santa Margalida exclosa de la nacionalitat espanyola per no saber castellà

El diputat de Sumar Més afirma que els fets publicats constitueixen una clara discriminació de l’Estat a la llengua catalana, pròpia i oficial a les Illes Balears

Vicenç Vidal, diputat de MÉS per Mallorca i Més per Menorca en el Congrés dels Diputats adscrit al Grup Parlamentari Plurinacional SUMAR, ha registrat una pregunta escrita al Govern de l’Estat espanyol per tal d'aclarir la raó per la qual una veïnada resident a Santa Margalida des de fa tres dècades ha vist denegada, amb l’únic argument que 'només' domina la llengua catalana, la seva petició d’adquirir la nacionalitat espanyola.

Vidal demana a l’Executiu estatal quin és el motiu pel qual una ciutadana resident a les Illes Balears des de fa trenta anys «pot veure impedit el seu accés a la nacionalitat si acredita el coneixement d’una de les llengües oficials del territori on viu». L'ecosobiranista ha posat el focus en l’origen de la ciutadana, qüestionant al Govern «si la seva procedència del continent africà ha pogut suposar cap mena d’entrebanc en aquest procés i si això s’ha pogut reflectir en la negativa final».

Vidal manifesta que és incomprensible, i assenyala que causa una gran indignació social, que es denegui la petició de la nacionalitat quan es pot acreditar el domini d’una de les llengües oficials, i amb major motiu encara quan el sentit d’aquesta petició hagués estat favorable si l’única llengua dominada hagués estat la castellana, quelcom que retrata el fet discriminatori.

El diputat ecosobiranista remarca que aquests fets «són inacceptables en un Estat plurilingüe com l’espanyol», i que, «en un context en què les llengües minoritzades de l’Estat pateixen una gran ofensiva institucional, el deure d’un Estat governat per una coalició progressista hauria de ser el de protegir i promoure la diversitat lingüística, actuar com a baluard davant aquests atacs i tallar d’arrel amb aquest tipus d’actuacions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, fea!, fa 5 mesos
Ahí les tienen, a los colonitzadores españoles: imponiendo su lengua y menospreciando a las otras.
Valoració:1menosmas
Per xisca, fa 5 mesos
I de ben segur que el govern espanyol no sap ni on se troba Santa. Margalida, ves que ha de fer de negar a ningú uns papers, que sols ells mateixos creuen imprescindible. Pot ser sols els demanar ....Deu sabrà el per que.
Valoració:2menosmas
Per conisi, fa 5 mesos
jo creie que el catala era una llengua oficial d espanya a facholandia pareix que no
Valoració:5menosmas
Per Emigrant, fa 5 mesos
El español? Que lengua es esa?
Valoració:-1menosmas
Per Manacorí, fa 5 mesos
Cal fer memòria als despistats, als desorientats i als provocadors de pa sucat amb oli, que quan a l'estat espanyol li interessa pot convertir en "espanyol" qualsevol persona prèviament no espanyola sense necessitat dels "requisits" que esmenten qualcuns que mengen entrepans estranys, que remeten a constitucions que no es compleixen mai, com el dissortat article 47, i especialistes amb la posta d'ous.
Valoració:13menosmas
Per logic, fa 5 mesos
..y despues un bocata de calamares
Valoració:-13menosmas
Per Felanitxer, fa 5 mesos
Està molt bé fer un poc de renou, però el Sr. Vidal ja sap la resposta, perquè sap què diu l'article 3 de la Constitució Espanyola. Així que ja pot empènyer per modificar-lo.
Valoració:-1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 5 mesos
Vidaleando que es gerundio.
O sea.
Por qué una persona que quiere la nacionalidad “A”, debe conocer la lengua de “A”.
Esto lo cuentas a cualquier nacional de cualquier otro país del mundo y se deshueva.
Sigue así, Vidal. Nunca nos decepcionas.
Valoració:-21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente