algo de nubes
  • Màx: 15.55°
  • Mín: 5.96°

Prohens: «No m'agraden les corregudes de toros però hem de respectar qui vol dur-hi els fills»

@SERmallorca

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha defensat la «llibertat» dels pares de dur els seus fills a les corregudes de toros a les Balears, tot i reconèixer que a ella no li agraden i que, per tant, no hi durà els seus fills.

«El més important per a mi és la llibertat individual i jo crec en la capacitat dels pares de saber què els pot agradar als seus fills. No sóc qui per a dir com educar ningú i els toros, encara que a mi no m'agradin, són una tradició que fa molts anys que és a Espanya» ha afegit, després que el PP hagi anunciat aquesta setmana que donarà suport a una esmena de VOX, al decret d'habitatge, per a permetre l'assistència de menors a les corregudes de toros a les Balears.

Prohens s'ha pronunciat així, aquest diumenge, en una entrevista a la Cadena SER Mallorca, recollida per Europa Press, en què, amb motiu de Sant Sebastià, les preguntes les han formulat sis nins de cinquè i sisè de primària de Pius XII i del col·legi públic Santa Isabel de Palma.

La presidenta continua negant la segregació lingüística a les aules

A la entrevista la presidenta també ha parlat de temes d'actualitat com la implementació de la segregació lingüística a les escoles de les Balears, el preu de l'habitatge o el pes del turisme en l'economia de les Illes.

En concret, sobre el nou pla lingüístic pactat amb l'extrema dreta, Prohens ha reiterat que «no hi haurà segregació» a les aules a partir del proper curs, perquè «perquè hi hagués dues línies diferenciades caldria una modificació de la Llei de Normalització Lingüística i del Decret de Mínims» i això «no passarà». No obstant això, la presidenta continua sense explicar com es durà a terme aquest pla pilot que denominen de 'lliure elecció de llengua'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa devers d'un mes
@Corbatitas

Me encanta cuando te sale la vena charnega.
Valoració:0menosmas
Per Ll.F.Lorenzo, fa devers d'un mes
@Catalunya_insular Començ amb un “Bon dia a tothom”. Un dels reptes del nacionalisme català és parlar menys d’Andalusia. Fa uns dies llegia una descripció de Càdis com a “ciutat espanyola” i va ser fundada abans de la conquesta romana i forma part d’una regió que es va unir a Castella després que Saragossa i els països catalans (el 1492, i en batalla, no amb un matrimoni del seu rei amb la reina castellana). I ara hem de llegir que els braus són una tradició andalusa. Segons alguns estudis, els pobles ramaders i indoeuropeus del nord, i els bascs, són els primers a fomentar els jocs amb braus. Pamplona no ha estat colonitzat per Andalusia. Tampoc no es pot dir que sigui una ciutat que manté tradicions taurines perquè va arribar-hi qualcú de Toledo, Madrid, Burgos o Valladolid. Ens agradi o no, la cultura basca i l’occitana són taurines. He vist imatges del president de la República francesa durant espectacles taurins, on es mata a l’animal. Curses a Bordeus, Nimes o Arlès. I ara resulta que la culpa és dels andalusos, del sud incivilisat. No de Marga Prohens i Fulgenci Coll, perdona Margarita Prohenez i Fulgencio Collez, que si fan coses incivilitzades ja són andalusos… és impossible que els responsables tinguin llinatges catalans. La culpa és d’Alfonso Guerra, clar, no del gallec Francisco Franco. O en aquest cas el gallec era espanyol i andalús? En la cultura àrab els animals són molt ben tractats. Res de braus. En tot cas espectacles amb aus i cavalls. Els braus arribaren a Andalusia i a Castella des dels Pirineus. A Mallorca són ben vist pels botiflers, que hi han aportat toreros, com els “Pericàs”. Més fets i menys prejudicis. I cert, molts d’andalusos són fanàtics, però Andalusia va ser colonitzada per Castella i el meravellós regne de Granada també atacat pels aragonesos, aliats de Castella i constructors de l’Espanya moderna. Andalusia es mereix respecte. Gràcies.
Valoració:3menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa devers d'un mes
@La Paca

Autobiográfico?.
Valoració:-2menosmas
Per Ll.Lorenzo, fa devers d'un mes
“No m’agrada el macho ibèric però l’hem deixar fer el que vulgui amb nosaltres si vol dur-hi fills”. 🤦🏻‍♂️ No, però sí…. Abascal ja pot demanar cita al Consolar.
Valoració:3menosmas
Per Catalunya insular, fa devers d'un mes
PROU IMPOSICIÓ ESPANYOLA!
Un gran símbol de l'espanyolitat. És normal que l'imposin a les colònies perquè volen donar una imatge uniforme del que ells anomenen Espanya: una sola llengua, una sola bandera, bous, "flamenco", etc.
Nota: "las corridas, amb "picadores", "trajes de luces", etc. és un invent castellà/andalús. La tauromàquia catalana són fonamentalment els correbous.
Valoració:14menosmas
Per xisca, fa devers d'un mes
Trob que els metges, psicòlegs, psiquiatres i els professors, hi hauriem de poder dir moltes coses damunt aquest tema. Hi ha pares molt trabucats. No vos ho podeu ni imaginar.
Valoració:14menosmas
Per shedon cooper, fa devers d'un mes
es bóu no hi vol anar
y els seus fills tampoc
Valoració:13menosmas
Per Manacorí, fa devers d'un mes
Volia dir : «No m'agraden les corregudes de toros... però com que son una mostra fefaent de castellanospanyolitat les defenso i no hi penso renunciar, ans al contrari». Com deia el primer eslògan del seu partit - escissió inclosa- fundat el 1976 per set exministres de franco : "Espana, lo único importante".
Valoració:13menosmas
Per escardapenyes, fa devers d'un mes
I no són els pares i bocx els que mouen la guerra contra el català????
Valoració:13menosmas
Per indignat, fa devers d'un mes
"la capacitat dels pares de saber què els pot agradar als seus fills."
No hem de permetre que un menor fumi per molt que li agradi i el seu pare sàpiga que li agrada.

"són una tradició que fa molts anys que és a Espanya"
Hi ha tradicions que no s'han de mantenir. La tortura no és cultura.
Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente