cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Prohens: «No m'agraden les corregudes de toros però hem de respectar qui vol dur-hi els fills»

@SERmallorca

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha defensat la «llibertat» dels pares de dur els seus fills a les corregudes de toros a les Balears, tot i reconèixer que a ella no li agraden i que, per tant, no hi durà els seus fills.

«El més important per a mi és la llibertat individual i jo crec en la capacitat dels pares de saber què els pot agradar als seus fills. No sóc qui per a dir com educar ningú i els toros, encara que a mi no m'agradin, són una tradició que fa molts anys que és a Espanya» ha afegit, després que el PP hagi anunciat aquesta setmana que donarà suport a una esmena de VOX, al decret d'habitatge, per a permetre l'assistència de menors a les corregudes de toros a les Balears.

Prohens s'ha pronunciat així, aquest diumenge, en una entrevista a la Cadena SER Mallorca, recollida per Europa Press, en què, amb motiu de Sant Sebastià, les preguntes les han formulat sis nins de cinquè i sisè de primària de Pius XII i del col·legi públic Santa Isabel de Palma.

La presidenta continua negant la segregació lingüística a les aules

A la entrevista la presidenta també ha parlat de temes d'actualitat com la implementació de la segregació lingüística a les escoles de les Balears, el preu de l'habitatge o el pes del turisme en l'economia de les Illes.

En concret, sobre el nou pla lingüístic pactat amb l'extrema dreta, Prohens ha reiterat que «no hi haurà segregació» a les aules a partir del proper curs, perquè «perquè hi hagués dues línies diferenciades caldria una modificació de la Llei de Normalització Lingüística i del Decret de Mínims» i això «no passarà». No obstant això, la presidenta continua sense explicar com es durà a terme aquest pla pilot que denominen de 'lliure elecció de llengua'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa 6 mesos
@Corbatitas

Me encanta cuando te sale la vena charnega.
Valoració:0menosmas
Per Ll.F.Lorenzo, fa 6 mesos
@Catalunya_insular Començ amb un “Bon dia a tothom”. Un dels reptes del nacionalisme català és parlar menys d’Andalusia. Fa uns dies llegia una descripció de Càdis com a “ciutat espanyola” i va ser fundada abans de la conquesta romana i forma part d’una regió que es va unir a Castella després que Saragossa i els països catalans (el 1492, i en batalla, no amb un matrimoni del seu rei amb la reina castellana). I ara hem de llegir que els braus són una tradició andalusa. Segons alguns estudis, els pobles ramaders i indoeuropeus del nord, i els bascs, són els primers a fomentar els jocs amb braus. Pamplona no ha estat colonitzat per Andalusia. Tampoc no es pot dir que sigui una ciutat que manté tradicions taurines perquè va arribar-hi qualcú de Toledo, Madrid, Burgos o Valladolid. Ens agradi o no, la cultura basca i l’occitana són taurines. He vist imatges del president de la República francesa durant espectacles taurins, on es mata a l’animal. Curses a Bordeus, Nimes o Arlès. I ara resulta que la culpa és dels andalusos, del sud incivilisat. No de Marga Prohens i Fulgenci Coll, perdona Margarita Prohenez i Fulgencio Collez, que si fan coses incivilitzades ja són andalusos… és impossible que els responsables tinguin llinatges catalans. La culpa és d’Alfonso Guerra, clar, no del gallec Francisco Franco. O en aquest cas el gallec era espanyol i andalús? En la cultura àrab els animals són molt ben tractats. Res de braus. En tot cas espectacles amb aus i cavalls. Els braus arribaren a Andalusia i a Castella des dels Pirineus. A Mallorca són ben vist pels botiflers, que hi han aportat toreros, com els “Pericàs”. Més fets i menys prejudicis. I cert, molts d’andalusos són fanàtics, però Andalusia va ser colonitzada per Castella i el meravellós regne de Granada també atacat pels aragonesos, aliats de Castella i constructors de l’Espanya moderna. Andalusia es mereix respecte. Gràcies.
Valoració:3menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 6 mesos
@La Paca

Autobiográfico?.
Valoració:-2menosmas
Per Ll.Lorenzo, fa 6 mesos
“No m’agrada el macho ibèric però l’hem deixar fer el que vulgui amb nosaltres si vol dur-hi fills”. 🤦🏻‍♂️ No, però sí…. Abascal ja pot demanar cita al Consolar.
Valoració:3menosmas
Per Catalunya insular, fa 6 mesos
PROU IMPOSICIÓ ESPANYOLA!
Un gran símbol de l'espanyolitat. És normal que l'imposin a les colònies perquè volen donar una imatge uniforme del que ells anomenen Espanya: una sola llengua, una sola bandera, bous, "flamenco", etc.
Nota: "las corridas, amb "picadores", "trajes de luces", etc. és un invent castellà/andalús. La tauromàquia catalana són fonamentalment els correbous.
Valoració:14menosmas
Per xisca, fa 6 mesos
Trob que els metges, psicòlegs, psiquiatres i els professors, hi hauriem de poder dir moltes coses damunt aquest tema. Hi ha pares molt trabucats. No vos ho podeu ni imaginar.
Valoració:15menosmas
Per shedon cooper, fa 6 mesos
es bóu no hi vol anar
y els seus fills tampoc
Valoració:14menosmas
Per Manacorí, fa 6 mesos
Volia dir : «No m'agraden les corregudes de toros... però com que son una mostra fefaent de castellanospanyolitat les defenso i no hi penso renunciar, ans al contrari». Com deia el primer eslògan del seu partit - escissió inclosa- fundat el 1976 per set exministres de franco : "Espana, lo único importante".
Valoració:14menosmas
Per escardapenyes, fa 6 mesos
I no són els pares i bocx els que mouen la guerra contra el català????
Valoració:13menosmas
Per indignat, fa 6 mesos
"la capacitat dels pares de saber què els pot agradar als seus fills."
No hem de permetre que un menor fumi per molt que li agradi i el seu pare sàpiga que li agrada.

"són una tradició que fa molts anys que és a Espanya"
Hi ha tradicions que no s'han de mantenir. La tortura no és cultura.
Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente