nubes dispersas
  • Màx: 15.41°
  • Mín: 10.13°
15°

MÉS exigeix al Govern de Prohens que no s'oposi i faciliti les autobaixes durant els tres primers dies de malaltia lleu

MÉS per Mallorca exigeix a la Conselleria de Salut del Govern que no s'oposi i faciliti l'autodeclaració responsable de les baixes mèdiques els tres primers dies per una malaltia lleu que no precisi atenció clínica, com proposa el Ministeri de Sanitat. El partit ecosobiranista considera que aquesta mesura faria més eficient el sistema de salut, baixant la pressió a Atenció Primària en reduir-hi els tràmits burocràtics, i recorda que aquesta és una petició històrica de les societats científiques i dels i les professionals de l'Atenció Primària que ja està implantada a països com el Regne Unit, Alemanya, Suècia o Portugal.

«No pot ser que diguem a la gent que per un quadre lleu no necessita anar al metge, però que s'hagi d'anar al metge per un justificant de baixa laboral», ha assegurat la diputada de MÉS per Mallorca, Marta Carrió. «Fer anar al metge per una baixa laboral és ser ineficient amb la nostra sanitat», ha denunciat Carrió. Per aquest motiu, el partit ecosobiranista exigeix a la Conselleria de Salut que no s'oposi i faciliti l'autodeclaració responsable de les baixes mèdiques els tres primers dies per una malaltia lleu que no precisi atenció clínica, com proposa el Ministeri de Sanitat.

En aquest sentit, MÉS per Mallorca considera que les autobaixes durant els tres primers dies de malaltia lleu faria més eficient el sistema de salut, baixant la pressió a Atenció Primària en reduir-hi els tràmits burocràtics. «Una persona que no necessita assistència no necessita que el sistema sanitari faci de validador administratiu del qual el o la treballadora pot justificar», ha defensat al respecte a Carrió. «Una de les millors decisions que es poden adoptar al sistema sanitari és aconseguir que cada professional faci allò per al que és necessari i on aporti valor. Per descomptat, tenint sempre present com a qüestió principal, la seguretat dels i de les treballadores», ha assegurat.

A més d'un criteri d'eficiència, el partit ecosobiranista recorda que es tracta d'una petició històrica de les societats científiques i dels i les professionals de l'Atenció Primària que ja està implantada a països com Regne Unit, Alemanya, Suècia o Portugal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Amigo Joze Miguel ..., fa devers d'un mes
De cada 100 funcionarios, 90 sobran y son absolutamente innecesarios ... como funcionarios.
Es un concepto erróneo que convierte a personas en parásitos.
A la vista está, por encima de tus palabras e insultos vacíos. Y el absentismo laboral es una lacra en España, en la Administración de forma exponencial.
Descansa... que te has lucido
Valoració:-3menosmas
Per Josep Miquel, fa devers d'un mes
@Ciutada, revisi la normativa de la Seguretat Social pel que fa al tema de les baixes, perque no sap que pasa pel que fa al com funcionen els tres primers dies de baixa, inclùs signada per els metges.
Valoració:0menosmas
Per Josep Miquel, fa devers d'un mes
@De Asprer, crec que vosté com la gran majoria de voxquimans, especialment els caps, tant d'aquí, com de les altres bandes, parla d'absentisme i resulta que la immensa majoria dels seus, mai han fet feina, començant per el "inútil màxim", que ha viscut, de xiringuitos politics, pero no ha fet feina feina ni per compte propi ni aliena ni una sola hora, ben igual que tambe el d'aqui, "advocat sens cap client" i visquent gracies a tercers i al xiringuito dels "Nobles del Cul Balear - Sir Culo Balear", algun amic i "el negro", per tant crec que es normal que parli "d'absenbtisme laboral" en que de normal no te res, la gent que te una neurona bona s'empaegueiria de dir aquests doiarros, ara clat ,igual vostè tambe fa com els anteriorment posats d'exemple, o tammbe criticara al seus que si son els que fan "absentisme laborar perpetu". Defensar a aquest els deixa ben retratat. A veure brillant ment, vosté, si te feina, cosa que dubto, i esta malant anira a fer feina tan campante? i l'importara un pito si contagia a companys de feina? Que es d'atrevida l'ignorancia i parlar del que es desconeix just per escampar odi. Torni a l'escola. Els professionals de sanitat, en la seva inmensa majoria, son gent responsable i especialment gent que treballa en una professió vocacional. Millor calli i no fara el ridícul. K miri resulta que es ben bo de fer trobar els que fan absentisme, i a les hores i tan com marquen les normes de Dret Laboral, hi ha medis per llevar-lis les ganes de fer-ho, sort tenen en canvi els voxquimans que no en fan gens i encara els hi pagam el sou.
Valoració:1menosmas
Per Un ciutadà, fa devers d'un mes
Sabeu senyors de MÉS el que representa aquesta autobaixa, que durant aquests tres dies de baixa el treballador no cobrarà ni de l'empresa ni de la seguretat social. Es el que fan a tots aquests països que anomenem.
Valoració:-1menosmas
Per De Asprer, fa devers d'un mes
Un doi!!!! Aquesta mesura el sector públic significaria el absentisme total …
Valoració:-1menosmas
Per De Asprer, fa devers d'un mes
Un doi!!!! Aquesta mesura el sector públic significaria el absentisme total …
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente