cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

MÉS per Mallorca proposa acabar amb la liberalització de les rebaixes

MÉS per Mallorca ha registrat al Parlament una Proposició de Llei per modificar l'article 25 de la llei 7/1996, de 15 de gener, d'ordenació del comerç minorista, que regula, entre d'altres, quan i de quina manera es poden fer rebaixes al comerç, una llei estatal que va ser modificada el 2012 pel Govern espanyol de Rajoy, a través d'un reial decret llei amb què es van liberalitzar les rebaixes.

Així ho han informat aquest dilluns el portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Lluis Apesteguia, i el diputat Ferran Rosa, en una roda de premsa, en què han defensat que la Proposició de Llei de la formació ecosobiranista pretén tornar a la normativa de 1996 modificant aquesta llei estatal, per dos motius. El primer, segons han explicat, «per recuperar una norma que posava dret d'igualtat el petit comerç i les grans superfícies». I, el segon, han continuat dient, «per recuperar les competències que el Govern de Rajoy ens va furtar l'any 2012 amb aquest decret llei».

En resum, amb aquesta iniciativa, el partit ecosobiranista vol recuperar el text del 1996 segons el qual s'establien dues temporades anuals de rebaixes --una a principis d'any i una altra al voltant del període estival-- amb una durada mínima d'una setmana i un màxim de dos mesos, a elecció de cada comerciant dins de les dates concretes i del règim jurídic que fixés cada comunitat autònoma.

MÉS per Mallorca ha defensat així no generar competència deslleial entre grans i petits i mitjans comerços, protegint aquests últims així com també el consumidor. «El 2012 el Govern del PP de Rajoy va liberalitzar les rebaixes, generant una legislació a favor de les grans superfícies i una competència deslleial entre grans i petits i mitjans comerços que també desprotegeix el consumidor i fa dubtosa la transparència dels descomptes», ha recordat el diputat Ferran Rosa.

«Des de MÉS per Mallorca considerem necessari tornar al text original de la Llei 7/1996 d'ordenació del comerç minorista», ha defensat Rosa. «Cal protegir el petit i mitjà comerç i els drets dels consumidors respecte a les vendes en rebaixes».

En aquest sentit, la Proposició de Llei registrada per MÉS planteja la modificació de l'article 25 de la Llei 7/1996, de 15 de gener, d'ordenació del comerç al detall perquè les vendes en rebaixes només puguin tenir lloc com a tals en dues temporades anuals ; una iniciada a principi d'any, i l'altra, al voltant del període estival de vacances. I perquè la durada de cada període de rebaixes sigui de com a mínim una setmana i com a màxim de dos mesos, dacord amb la decisió de cada comerciant, dins de les dates concretes i del règim jurídic que fixin les comunitats autònomes competents. Aquesta Proposició de Llei ja va ser aprovada l'any 2018 al Parlament amb 51 vots a favor de PSIB-PSOE, PP, Podem, MÉS per Mallorca, Més per Menorca i El PI. Tot i això, el 2021 el Congrés dels Diputats va rebutjar el text amb els vots de PSOE, Podem, Vox i Ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pa Moreno, fa 7 mesos
Però que dius Apesteguia? Això és el millor que pots oferir. Deixa pas a la família Rosa que s'han de fer un xaletet per hom.
Valoració:0menosmas
Per Fracàs, fa 7 mesos
Quan els comercials veuen aquestes coses se deuen morir de riure. Vuit anys governant aquí i a Madrid 6 governand els socis i ara surten amb aquestes ocurrències.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente