cielo claro
  • Màx: 15.42°
  • Mín: 11.44°
11°

Galmés sol·licita una reunió amb el ministre de Transports per a reclamar els 230 milions d’euros del conveni de carreteres

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha enviat una carta al nou ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, on reivindica «la necessitat urgent de restablir el conveni de carreteres que ha estat fonamental per al desenvolupament i la connectivitat de l’illa». En la missiva, Galmés reclama la negociació i firma del conveni de carreteres entre el Govern d’Espanya i la institució insular, amb la finalitat de recuperar els 230 milions d’euros «que pertanyen a tots els mallorquins per millorar la xarxa viària de l’illa i, així, poder garantir la fluïdesa del trànsit, la modernització de les infraestructures i la seguretat dels usuaris».

En aquest sentit, Galmés recorda al ministre Óscar Puente que Mallorca «pateix un problema de mobilitat i d’embossos a les carreteres a causa de la manca d’inversions estatals en infraestructures i li adverteix que aquest fet minva la qualitat de vida dels residents i que pot perjudicar la imatge turística de l’illa, principal motor econòmic del país».

D’altra banda, el president Galmés es mostra preocupat «pel greuge comparatiu entre les inversions en matèria d’infraestructures que reben altres comunitats autònomes, com l’obra de la línia d’alta velocitat de tren Madrid-Astúries, que s’ha fet recentment amb un cost de 4.000 milions d’euros, en comparació amb els 230 milions d’euros que reclama Mallorca i que el Govern d’Espanya ens nega». A més, posa de manifest que les Canàries sí que disposen d’un conveni amb finançament estatal per a millorar i modernitzar les seves infraestructures.

Per a abordar aquesta qüestió amb detall, el president del Consell de Mallorca sol·licita al ministre Óscar Puente una reunió al més aviat possible i es mostra disposat a col·laborar amb el Ministeri de Transports per a «trobar solucions viables que contribueixin al progrés de Mallorca».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per conisi, fa 3 mesos
deu ser per canviar lo de 80 a 1oo ,que segons ells tots superdotats millorara molt el transit etc etc i tambe per fer el segon cinturo xepar per la mitat dues barriades historiques son sardina i la garriga ,coses sense les cuals segons ells no podem viure. Animo
Valoració:0menosmas
Per Guillem, fa 3 mesos

Llorenç Galmés, o be te interessos creats en la defensa del transport per carretera i es una mala persona o simplement es un ignorant. Mallorca de fa molts anys pateix un greu problema de mobilitat i d’embossos a les carreteres tal com ell mateix diu, però la causa i tothom ho sap es la manca d'inversions en transport públic especialment ferroviari i no la manca d’inversions estatals en carreteres.
Per combatre l’escalfament global del planeta, es urgent que les Illes deixem de cremar a diari els milers de tones en combustibles fòssils que cremem i no cal ésser molt vius per saber que el transport motoritzat i abusiu que patim per carretera, es amb molta diferència i per comparació el que més tones de gasos d’efecte hivernacle emet per tones transportades o persones desplaçades.
Valoració:4menosmas
Per Jon, fa 3 mesos
NO els hi doneu ni un cèntim a aquesta colla d'arreplegats sanguinaris i destructors. No en pensen ni una de bona.
"I quan pensàvem que no hi cabrien mes autopistes dins ses Illes... arribaren els destructors!"
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente