nubes dispersas
  • Màx: 19.63°
  • Mín: 9.58°
14°

MÉS per Palma denuncia «la imposició del nacionalcatolicisme» a Cort

Davant l’aparició del quadre de Sant Alonso Rodríguez aquest dimarts a la façana de Cort, la portaveu i regidora de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha denunciat que «ens hem trobat amb la desagradable sorpresa de la penjada del quadre d’un sant a la façana de Cort. Queda demostrat així que el Partit Popular vol imposar el nacionalcatolicisme a la nostra societat».

La regidora ha manifestat que «és intolerable que, en un estat aconfessional, un partit polític que es defineix com a democràtic, faci ús de les façanes públiques per exaltar elements religiosos». «Amb el Partit Popular tornam 50 anys enrere, a la Palma en blanc i negre caracteritzada per la imposició dels dogmes religiosos i del pensament únic». En aquest sentit, la regidora ha denunciat que la setmana passada l’equip de govern va retirar les banderes LGTBI i feminista a petició de VOX, mentre que ara imposa la religió catòlica des de la institució pública. «El Govern de Jaime Martínez és clarament un Govern de Retrocés que retalla en drets socials, que no respecta la llibertat religiosa i de consciència, i que imposa les seves conviccions ideològiques més retrògrades. Tornam al nacionalcatolicisme de l’època franquista», ha apuntat.

Finalment, la regidora s’ha demanat si a partir d’ara l’actual govern penjarà el sant del dia a la façana: «Ja veim que el Partit Popular es bota deliberadament els principis bàsics democràtics. L’Ajuntament ha de ser laic i respectar les llibertats religioses i de consciència. No acceptam l’adoctrinament en ideologies que trenquen els consensos existents a la nostra societat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa 6 mesos
De As... Si realment creus això que dius, sols pot ser que tinguis un grup MOLT reduït de coneguts, amics i familiars. Surt del te redol! Ves pel món...Respira aire net...Parla amb la gent...Escolta el que xerren...Mira, i gaudeix del que passa per la ciutat. Hi ha molt que fer.
Valoració:-1menosmas
Per En Calistro, fa 6 mesos
Tot i ser nat a Castella, era partidari que, en terres catalanes, calia predicar en català.
Fins i tot va renyar un superior perquè predicava en castellà.

Ens féreu bon adjutori
en dir a un pare quaresmer
que tendria purgatori
per predicar en foraster
sols per vana fantasia
i menyspreu del mallorquí"

Crec que això el PPVOX no ho sap. Seria bo que els ho féssim saber, no ho creis?
Valoració:8menosmas
Per De Asprer, fa 6 mesos
Cualsevol detall catolic representa mes la cultura mallorquina que sa mayoria de catalanades.
Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente