cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Més de 200 persones manifesten a Palma el seu suport a Palestina

Més de 200 persones s'han concentrat aquest dimecres a la plaça d'Espanya de Palma per denunciar el sionisme com a responsable del genocidi d'Israel a Palestina i per reclamar un boicot al país hebreu i que es posi fi al genocidi en Palestina.

La concentració va ser convocada a través de les xarxes socials per una agrupació ciutadana denominada Ciutadans per Palestina - Mallorca i ha clamat contra el «sionisme imperialista que perpetua el genocidi criminal d'Israel des de 1948».

Ha presidit la concentració una pancarta amb el lema 'Aturem el genocidi a Palestina' i s'han escoltat lemes com 'fora les forces d'ocupació', 'l'únic terrorista l'estat sionista', 'visca la lluita del poble palestí', 'contra el sionisme i la seva violència, ara i sempre resistència' o 'qui sembra la misèria recull la ràbia'.

En declaracions als mitjans abans de la concentració, el portaveu de la plataforma, Frederic Guillem, ha explicat que la convocatòria ha sorgit de manera espontània entre simpatitzants de la causa palestina i que s'està valorant donar-li continuïtat. Així, ha explicat que es tractarà ara de determinar quants palestins viuen avui dia a Mallorca i valorar futures accions.

Guillem ha insistit que la lluita del poble palestí no la representa Hamas i que estan en contra de l'ocupació d'Israel i dels seus «atemptats contra la població civil». També ha criticat que amb els impostos s'estigui finançant «crims contra la humanitat». El portaveu ha reivindicat la legitimitat de Palestina per a tenir un estat propi i viure en llibertat.

La concentració, segons ha quedat recollit en un manifest, no ataca cap religió ni identitat, encara que insisteix a assenyalar el sionisme, «entès com a pensament únic dins del judaisme», com a responsable directe del genocidi perpetrat en els territoris palestins.

Els manifestants han acusat el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, de deshumanitzar els palestins «com varen fer els nazis amb els jueus».

També han destacat que Gaza i Cisjordània són dos dels territoris més densament poblats del món per la pressió que Israel exerceix sobre ells «per a arraconar-los en un espai cada vegada més reduït».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ja ho val! Quina cooooosaaa!, fa 10 mesos
Arditi Aqui els únics exterminadors son els jihadistes. Fica't- ho a dins de la mollera, abans de faltar al respecte a les persones, acusar- les falsament i insultar- les greument, només perque no pensen com tu.
I molt menys a qualcú com jo que ni és jueu, ni tampoc és moro i que no té altre interès més que tot aquest terrorisme que sacseja al món s'aturi per sempre.
FANÀTIC!
Valoració:1menosmas
Per xisca, fa 10 mesos
Ses guerres son la gran lacra de la nostra HUMANITAT. No serem mai dignes de preparar a la gent per a la PAU? Però mira com tots s'afanyen per preparar.se per a la guerra... i ho fan per que mou molts diners. Resulta un gran negoci això de massacrar gent menuda, gent gran, joves...Tot val. VAN COMPLETAMENT EQUIVOCATS! Així no anam .
Valoració:3menosmas
Per ZeitGeist, fa 10 mesos
Complices
Valoració:1menosmas
Per Del que te vote Txapote al a que te vote Mohammed, fa 10 mesos
La premsa de França anomena s aquest tipus de manifestacions "manifestacions antisemites".
La veritat és que entre l'anti- catalanisme i anti- mallorquinisme de les dretes i l'antisemitisme, la judeofòbia i el suport i el carinyo que li dónen a la jihad les esquerres, la gent progressista que comprèn el que passa en realitat i que no vol que la bogeria islàmica vagi envaint països, ens hem quedat orfes de partit.
Noltros, de moment ens hem quedat sense partit al que votar, però els partits que fan aquestes coses, també han perdut vots, malgrat se pensin que en han guanyat, perque amb aquesta actitut a on no els importen totes les persones d'Israel assassinades i que pareix que encara en vulguin més, fan que molts reneguem d'ells.
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente