cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El PSIB i MÉS donaran suport al nomenament d'Albert Salas amb la condició que no canviï el model lingüístic d'IB3

Els portaveus del PSIB i MÉS per Mallorca, Iago Negueruela i Lluís Apesteguia, respectivament, han assegurat aquest dimecres que els seus grups donaran suport a la proposta del Partit Popular perquè Albert Salas sigui el nou director general d'IB3 amb la condició, entre altres qüestions, que no canviï el model lingüístic de l'ens.

Els dos diputats s'han referit a aquesta qüestió a la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus coincidint, igualment, a donar suport a Salas a canvi del compromís amb la internalització de la plantilla i les millores laborals i el manteniment de la independència.

Està previst, segons han indicat, que Salas transmeti als mateixos grups parlamentaris quina és la seva proposta de model en una ronda de contactes abans de la votació, que previsiblement es produirà al ple de dimarts que ve. El nomenament, així, podria produir-se en la primera votació.

La portaveu del partit d'extrema dreta VOX, Idoia Ribas, finalment ha desvinculat el nomenament de Salas i el model al capdavant de l'ens d'una pregunta parlamentària registrada aquest dimecres sobre la possibilitat que s'introdueixin continguts en castellà a IB3 i ha apuntat que els sembla el candidat adequat.

Per part del PP, la portaveu adjunta, Marga Durán, s'ha mostrat convençuda que és «un home de consens» i ha remès que sigui el mateix Salas qui traslladi als grups parlamentaris quines són les seves idees, projecte i model per a l'ens públic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xusma fatxa, fa 10 mesos
"Este estatuto no lo ha votado nadie ni refleja la història de nuestra tierra".
Lolololololó lololololó puta és l'espanyol, quina és la teva terra? Qui són els "teus" representants, perquè el PP també va votar l'estatut.
Tens el cap ple de crosteras pel defora i de gambusinos pel de dins, a tú no té salvaria el doctor Freud.
Valoració:1menosmas
Per Destroyer, fa 10 mesos
Habría que modificar el estatuto para dejar claro que la lengua propia de las Baleares fes el castellano. Lo del catalán es una ficción que en su día se puso para contentar a los nacionalistas. Ese estatuto no lo ha votado nadie ni refleja la historia de nuestra tierra y nuestro reino.
Valoració:-7menosmas
Per Egggpaña, fa 10 mesos
Si, quin goig, despertar de bon dematí i llegir aquests bellas paraules, unes de gonella mallorquí i les altres de ñordo foraster, tan dolces i armoniosas plenas de culture i simpatia que m'obrin la ment, per dir-los bona gent, sou exemples de curtor tant en mallorquí com en castellà. Un "mamporrero" i un Gonella, en set almuts no fan barcella.
Valoració:8menosmas
Per Xx (ver), fa 10 mesos
Un mitjà de comunicació no té excusa per no xerrar amb la llengua natural del territori, en aquest cas català. Molt despreciable i antinatural és fer-ho en una de forastera com el castellà. És un greuge a la població !
Valoració:7menosmas
Per De Asprer, fa 10 mesos
Ha de canviar!!!! Hem de posar gent que xerri amb ses nostres paraules i accent!!!! Es FASTIGOS sentir IB3 com si fos IB3. ayayayaya yasemhaferratfastigos
Valoració:-4menosmas
Per Destroyer, fa 10 mesos
Precisamente es lo que más prisa corre cambiar. El partido socialista da pena, se han convertido en los mamporreros de los nacionalistas. Espero que desaparezcan como partido porque ya no aportan nada a España ni a nadie.
Valoració:-8menosmas
Per Català, sí; bilingüisme, no, fa 10 mesos
IB3 (ràdio i televisió) ja és bastant gonella, bleda i antropològico-folklòrica. Ara, també la volen castellana.
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente