Els llibres de textos educatius que s'usen als centres educatius de les Illes Balears estan sent revisats pel seu «contingut ideològic», segons que ha explicat la diputada de VOX Manuela Cañadas.
Cañadas ha justificat aquesta afirmació en què, segons ella, els llibres d'història «es refereixen a Jaume I com a rei català», «es divinitza Catalunya» o que els d'economia realitzen un «adoctrinament anticapitalista» amb «una idea negativa de les empreses i els empresaris».
De la seva banda, el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha afirmat que el contingut el decideixen les editorials sobre la base del que es marca en els decrets estatals i autonòmics i la Lomloe no permet que una autonomia revisi els continguts dels llibres.
«En la Conselleria es té clar el principi bàsic de la llibertat d'ensenyament, que té per objectiu el desenvolupament de la personalitat humana i es creï en els valors bàsics de l'educació, que aposta per l'autonomia personal i pluralitat», ha argumentat.
Així mateix, ha recalcat que «fa molts anys» que les editorials «no necessiten l'aprovació de la Conselleria per a publicar els llibres de text» i ha agregat que «hi ha llibertat editorial i de càtedra».
No obstant això, ha apuntat que la Inspecció del Govern espanyol, o «això espera», «garanteix que no hi ha cap mena de controvèrsia ni històrica, ni d'una altra índole en els llibres de text».
« E l'alcaid e tots los vells e el poble de la terra eixiren contra aquestes galees al port de la Ciutadella e demanaren: -De qui són les galees? E dixeren que del rei d'Aragó e de Mallorques e de Catalunya e que eren missatgers seus».
· —Jaume I. Llibre dels feits, cap. 167:
« E tal consell no em donets que mal tornaria jo en Catalunya e en Aragó e ab gran vergonya de mi si jo aital llogar com aquest no prenia».
· —Jaume I. Llibre dels feits, cap. 241:
« E ab l'ajuda de Déu e ab aquells qui tenen nostres feus en Catalunya e honors en Aragó».
· —Jaume I. Llibre dels feits, cap. 392:
«Pus aquels de Cathalunya, que es lo meylor Regne Despanya, el pus honrat, el pus noble... E ha hi rics-homens que per un que aquí (regne d'Aragó) n'haja n'ha quatre en Catalunya e per un cavaller n'ha en Catalunya cinc, e per un clergue que ací allà n'ha deu, e per un ciutadà honrat n'ha en Catalunya cinc».