algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
22°

El Govern Prohens diu que no coneixia el projecte d'Oficina de VOX i el PP se'n desmarca: «No ens agrada ni poc, ni gens»

El Govern ha assenyalat que no coneixia i que no ha pactat el text de la proposició de llei registrada en el Parlament per part de VOX per a la creació i regulació de 'l'Oficina de Garantía de la Libertad Lingüística'. Segons ha explicat aquest divendres en portaveu del Govern, Antoni Costa, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, en l'acord de Govern entre el PP i VOX hi ha un punt en el qual es fixa que es crearà una Oficina de Llibertat Lingüística i que serà VOX qui presenti la proposició de llei.

Costa ha manifestat, no obstant això, que el Govern no coneixia aquest text i que no ho han analitzat en profunditat. Igualment ha indicat que «no hi haurà ni un text legal que s'aprovi en el Parlament que no compleixi l'Estatut d'Autonomia». Així mateix, ha assenyalat que «dependrà dels grups parlamentaris la tramitació del projecte». Finalment, Costa ha reiterat que «el que s'ha pactat és que es crearà una Oficina de Llibertat Lingüística» i no aquesta proposició de llei concreta.

El PP en demana la retirada «immediata»

Per part seva, el portaveu del PP en el Parlament, Sebastià Sagreras, ha reclamat a VOX que retiri la Proposició de Llei, ja que el text presentat no els agrada «ni poc, ni gens». Sagreras ha anunciat que, de no retirar-se, presentaran «multitud» d'esmenes a la proposta legislativa que VOX va decidir registrar aquest dijous de manera «incomprensible», perquè ha assegurat que el text «no estava pactat» i «no havien estat avisats». «Fa mal centrar-se en aspectes concrets de la norma, atès que envaeix competències, no ens agrada el preàmbul o té un règim sancionador que està fora de lloc», ha afirmat Sagreras, per la qual cosa ha demanat la seva retirada «immediata».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Josep Miquel, fa 8 mesos
Doncs al PP ja l'hi han colat la primera bofetada a les totes, Vox presenta una propisiciò de la innecesaria oficina de drets lingüísticas, i resulta que no li diu, redacta una barbaritat, que conculca el nostre Estatut per tots els cantons, i de postre els populars, segons diven en que tampoc son gaire de fiar, l'ha vist i s'ha enterat quan ja s'ha registrat el Parlament. Vos ne mereixeu més d'una per covards que deixen entrar a aquesta xusma a càrrecs, clar que molts dels d'ara son els "populars de la part mes dretana" es a dir cosins germans del Voxquimans Nehandertals, i ja sabem que cantaba en Tomeu Penya amb lo de "com més cosins més endins". No seran els partits d'esquerra, ni els partits nacionalistes o de centra regionalista-nacionalista, qui vos treura defora sino els vostres socis. La Presidenta pot acabar com una nova versiò de Bauça 2.0 Clar que com que vos hi val el carrec, sou, secretaris, cotxe oficial i moqueta, tinc la impressió que fareu comedia i tractar de colar vuits i nous i cartes que no lliguen i excuses de mal pagador, pero se vos vora el llautò. Fa falta esser molt curt per no veure a on vos heu ficat. I escolteu vos ho mereixeu, i lo més trist i ha molta gent del PP que si te clar qui som, com som i que parlem, i son els primers que, per dignitat i principis haurien de montar un escandol als seus cappares trabucats i obssesionats que tenían damunt la taula altres opcions i vots per no haver de dependre de xusma, pero creient que els dominarien, aceptaren con tal de gobernar. Doncs ja ho teniu, la primera al front i la segona, quant elx "odiadors professionals" no vos diven res i la vos fiquem i doblegada, en els morros. Igual durareu menys que en Bauza. Sra. Presidenta, que opina d¡aixo, o no te res a dir?
Valoració:2menosmas
Per ForaBocs, fa 8 mesos
Ja he vist en un moment 3 del multinick rodolfo Destroyer i Patriota comentant com sempre en castellà a un diari en català.Jo demanarìa a la direcciò que no els deixi comentar en castellà i que vigili pq ja a Ultima Hora han creat un ambient infumable.Amb insults a tothom i alguna amenaça.
Valoració:5menosmas
Per Tramposos!, fa 8 mesos
Ara han canviat el sentit dels punts.
Dones negatius i surten positius i a la inversa.
Valoració:3menosmas
Per A què esperam?, fa 8 mesos
A que esperam, per sortir tots al carrer? A que també ens prohibeixin manifestar- nos?
Aquests que ens volen prendre el nostre patrimoni personal, com a càstic per parlar la nostra llengua a la nostra terra, o també si no obeïm el que ells ens manin, per dolent i absurd que sigui, son els que cridaven "Libertad, libertad" devant la seu del Govern, quan governaven les esquerres.
Ja veuen quin tipus de llibertat reclamaven: La llibertat de fer mal als altres.
Valoració:11menosmas
Per MMXXIX, fa 8 mesos
Comèdia, mooolta comèdia!
Valoració:7menosmas
Per Xx (ver), fa 8 mesos
Sí es veu enganyada que ho demostre públicament amb fets inconfusibles.
Valoració:9menosmas
Per Txorrak, fa 8 mesos
I als que ens imposin xerrar amb castellà com per exemple a un bar, forn, oficina, hospital....on l,empleat digui hablame en castellano... aquesta oficina ens atendrà? L,estatut de les Illes Balears diu clarament que l,idioma propi de ca nostra és el català.
Valoració:12menosmas
Per Teatre mal fet., fa 8 mesos
Jo no els crec, als del PP. Jo pens que el que ara diuen de que ells no ho sabien, forma part del pacte amb la ultra dreta de mirar cap a una altra part mentres aquests altres perpetren els seus lingüicidis, culturicidis i tot tipus d'afrontes a les lleis i al poble.
Penseu que si els peperos haguéssin volgut governar tots sols, tenien molt fàcil convocar a MÉS i només amb el compromís, de no destruir la Llengua ni destruir el patrimoni natural i històric, els haurien ajudat a investir a la presidenta i a poder formar el nou govern tots sols i sense presions.
Però no: Ells volien tenir a VOX perque els fes la feina bruta, com destruir la llengua, arruïnar als catalanoparlants i fer- nos uns sense sostre, just per ser d'aqui i estimar la nostra llengua, més totes les barbaritats que vindran, que de cada vegada seran més i més grosses, fins que els executors de tota aquesta prevaricació siguin denunciats, jutjats i castigats, per haver abusat del poder i l'autoritat atorgats, alhora que per dinamitar les institucions democràtiques.
I no, peperos: Jo no vos crec, ni me fio de voltros, ni tampoc vos perdonaré. I esper que hagueu de deixar el Govern, molt abans de que acabi la legislatura, pel bé de tota la bona gent a la que junt amb els vostres amics feixistes, estau esclafant, humil.liant i ara tractant d'arruïnar per motius totalment anticonstitucionals i immorals.



Valoració:12menosmas
Per Kaimito, fa 8 mesos
Sembla prest però ja comencen gustosos amb les seves malifetes contraculturals.
Valoració:8menosmas
Per Destroyer, fa 8 mesos
Creo que hay confusión que debe ser aclarada para que no cunda el panico. La oficina no pretende multar por hablar catalán, eso sería una barbaridad y hasta yo saldría a la calle a protestar. La oficina pretende multar a quien imponga a los demás hablar en catalán. Una vez aclarado supongo que estaréis de acuerdo con la oficina.
Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente