algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Marc Bonet: «L'ús de la llengua pròpia augmenta l'adherència terapèutica del pacient, així ho avala la bibliografia mèdica»

Marc Bonet, metge anestesiòleg de l'Hospital Son Llàtzer, explica en un vídeo promocionat per l'Obra Cultural Balear que el català mai ha estat un problema pels professionals sanitaris.

«La comunicació sí que salva vides, els metges ho sabem». Bonet parla d'empatia i de confiança en la relació metge-pacient, i demana que s'augmentin i millorin les eines perquè, ara que s'ha eliminat el requisit, el català «no es converteixi en un problema».

Bonet explica que «l'OMS defineix la salut com un tot integral, on aquest vessant social també és molt important. No es pot treure l'oportunitat a què els professionals puguin aprendre la llengua de la meitat dels seus pacients, perquè el sanitari es deu al pacient, no a l'inrevés».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per infermer, fa dervers d'un any
Fets, ciència i empatia, molt bé Obra Cultural Balear defensant la nostra llengua davant tanta ideologia neofeixista dels nostàlgics casposos del "Una, grande y libre"
Valoració:10menosmas
Per Xx (ver), fa dervers d'un any
Tots sabem lo de bé que es troben els forasters castellans en la ignorància, ja que així no els poden demanar cap esforç suplementari que el de "ablá crestiano". És més, molts d'ells si llegeixen qualca cosa són els cartells del bar i el paquet de tabac diari, que altra cosa no. A causa de tot plegat veim escollits a un torero O a feixistes que tots la vida no han flexionat l'esquena per a res, mengen "sopa boba fatxa", i no els demaneu que us xerrin sobre la constitució, que feinada tenen de parlar solament del realmadrit.
Valoració:7menosmas
Per Xx, fa dervers d'un any
"Cohones".
Cuantas cosas se aprenden cada día.
Promocionat per s'Obra Cultural Barcelonina.
Parece que lo correcto es empezar por el principio.
Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente