algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

La ultradreta aconsegueix el control de les polítiques municipals de Cort a través d'un acord amb el PP

El PP ha signat aquest dijous un acord amb la ultradreta de Vox per fer «certes modificacions» a Cort, malgrat que el batle Jaime Martínez els hagi tancat les portes a formar un govern de coalició. Després dels resultats en les eleccions municipals, el PP ja va avançar que volia governar en solitari a Palma, la qual cosa encenia les crítiques de la ultradreta liderada per Fulgencio Coll.

Amb aquest acord, ambdues parts consideren que es millorarà l'estabilitat del govern municipal del PP, que no compta amb la majoria absoluta. Així, Vox ha aconseguit tenir control sobre les decisions que es prenguin a Cort tot i no formar part orgànicament de l'Executiu. En el comunicat que han emès emfatitzen que «encara que aquest acord no suposi l'entrada de Vox en l'equip de govern la seva empremta quedarà reflectida en les actuacions que dugui a terme el mateix».

L'acord recull 95 punts repartits en deu blocs: Bon Govern; Hisenda i Fiscalitat; Cultura i Patrimoni; Participació Ciutadana, Festes Populars i Tradicions; Mobilitat; Habitatge, Urbanisme i Projectes Estratègics; Seguretat Ciutadana; Infraestructures, Sanitat, Sostenibilitat i Medi Ambient; Economia, Turisme, Comerç, Mercats Municipals i Polígons Industrials; i Família, Educació i Política Social.

Entre altres, destaca el punt de garantir el dret a la informació, atenció i resposta «en la mateixa llengua en la qual es dirigeixi una persona a l'administració», que contempla la possibilitat de modificar el Reglament de Normalització Lingüística de Cort, així com substituir el domini palma.cat per palma.es i que les escoles infantils «recullin la realitat bilingüe».

El bloc de Cultura i Patrimoni recull promoure la protecció del monument de Sa Feixina i exigir al Govern de Cuba la devolució de la Silla de Maceo, preservar el caràcter propi de les festes de caràcter religiós, i recuperar «el protocol propi de la Festa de l'Estendard sense altres connotacions que li són alienes».

D'altra banda, contempla eximir del cobrament de l'IBI a propietaris d'habitatges okupats, o bonificar al 95% la plusvàlua municipal que afecti successions i donacions, entre altres mesures fiscals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per conisi, fa dervers d'un any
poc ha durat la idea de governar tot solet al pepero del ajuntament de palma llastime , havie començat be. la cultura i la llengo a prende pel sac
Valoració:2menosmas
Per Fan molt de mal, fa dervers d'un any
D'acord que hi ha gent mallorquina que o perque ès una fanàtica de la ultra dreta, o perque només pensa en els doblers, que li és igual destruir la seva pròpia i autèntica pàtria i el seu patrimoni cultural.
Però si les persones que emigren cap aqui fossin en la seva majoria persones sensibles, educades i decents, enlloc d'uns egoístes i uns descarats, com son un determinat grup, que quan encara no han acabat d'arreglar els seus papers, ja se posen a maltractar i humil.liar als mallorquins catalanoparlants i a tirar pestes contra el Català "perque per mor d'aquesta maleída llengua"segons ells, no poden ser funcionaris del Consell ni del Govern, ni directors de segons quins bancs ni de grans empreses, i per no haver d'esforçar- se per tenir aquests beneficis, presionen perque la nostra llengua sigui prohibida.
I aquesta gent que fa més nosa que falta, és la que duen cap aqui i dónen tots els drets, inclosos el de tenir veu i vot, perque convenen als que volen destruir la nostra cultura i al nostre poble per fer una Espanya plana, anodina i amorfa.
I com que és tan nombrosa, també és la que fa més mal de tota.
I que ningú els disculpi, perque no fa falta
ser molt intel.ligent, ni haver rebut una educació esquisita, per veure que el que estan fent a la gent que els acull està molt mal fet i que si els ho féssin a ells no ho tolerarien.
Valoració:4menosmas
Per Pst, fa dervers d'un any
Llàstima de país.
Valoració:4menosmas
Per Xx (ver), fa dervers d'un any
El que molts castellans volen aconseguir és poder imposar, per força, el seu castellà. Però ni per la força ni per rendició podran aconseguir el seu objectiu. Els catalans de les Balears defensem allò que és nostre, la nostra vida particular i diferenciada, allò més íntim que ens fa ser com som i que volem ser, catalans, des de fa més de mil anys. I quatre fatxes arreplegats no ens faran enrere en el nostre objectiu, per més que s'hi entestin !
Valoració:6menosmas
Per Ja ho val!, fa dervers d'un any
I que és això de deixar votar només als emigrants d'uns quants països castellanoparlants, però no deixar votar a tothom que tengui els permisos en regla?
Dónen veu i vot als que estan fent una croada contra el Català, només perque ells no se volen esforçar, però marginen als damés perque saben que respecten la nostra cultura.
Aqui, o voten tots els estrangers en situació regular, o no vota cap. Però deixar anar a les urnes als problemàtics i marginar als altres, fa molta, però que molta pudor.
Que diuen que és perque hi ha signats acords diplomàtics? I quin mallorquí se'n anirà a votar a Bolívia o a Paraguai? I si s'en hi anàs qualcú, se creuen que li deixarien exercir aquest dret? Per favor!Que no s'en riguin de noltros.
Valoració:7menosmas
Per botarates, fa dervers d'un any
Lo que cuenta son los hechos y no la palabrearía hueca del "Baleares".
Al final del tiempo, sabremos si lo firmado aparte de cumplirse, o no, es bueno para la ciudad.
Cierto que en nuestra isla sobran, hablen como hablen (la cosa no va de idiomas), más de 300.000 personas que no las necesitamos para nada.
A los europeos no se les puede frenar, pero a los africanos, asiáticos suramericanos etc. etc. SI y nadie ha hecho nada. ¿De qué nos quejamos? Y lo dice uno que, afortunadamente, ha visto una Mallorca mil veces distinta a la actual.
Para los botarates de turno, llamar nazis o fachas a los que no piensan igual todo está resuelto. Ya no hay problemas.
Valoració:-5menosmas
Per La voluntat popular fabricada aposta, fa dervers d'un any
I que ha fet el PP, perque hi hagi una majoria de ciutadans desinformats, que tan sols atenen als programes de mitjans mercenaris que conten mentides i ue calumnien als adversaris polítics, però que han fet que tots aquesta genteta se passàs vuit anys sospirant per la tornada de la dreta?
Doncs el PP en la seva primera etapa, va invertir tot el seu esforç en destruir Mallorca paisatgísticament i en robar a les arques públiques. Però actualment, a més de destruir el territori, se dediquen a destruir la nostra cultura i sobre tot, a fer de cavall de Troia per ficar a la ultra dreta a dins de les institucions democràtiques, perque aquest altre les fulmini. Però com que entre la idiotesa local i la mala llet importada "ex profeso", formen un bloc molt més gros que el de la gent de seny, que veu el desastre que s"ens acosta, s'imposa la brutalitat i el caos.
I.per això mateix deixen que vengui gent i més gent monolingüe del Castellà, inculta i malinformada, que no respecta res i que l'únic que pretén és fer- se amb les places de funcionaris del Govern i de l'administració local. I que la nostra pròpia gent jova, sigui la que reparteixi menjar a domicili i vagi a fer net les cases, entesos aquests treballs com exemples de feines dures i mal pagades.
Però aixi i tot, no ho voldran veure i seguiran votant dreta.
Valoració:7menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
@Joan i @Tot és fruit fe l'enveja L'acord el firmen el Senyor Coll i el Senyor Martínez Llabrés, de famílies mallorquines, i tota culpa és dels qui vénen de fora, contractats per illencs que, a canvi de diners, els han oferit terres, cases, pisos i feines.... La qüestió és que a Mallorca hi ha un bon grapat de gent des de fa segles que se'n fot si la llengua és el llatí, l'àrab, el català o el castellà. Llur llengua són els doblers. En ocasions han estat perseguits i ara se'n foten de tot. La responsabilitat, o la principal, recau en famílies locals. Si obren les portes, normal que hi entrin persones amb llengües i tradicions diferentes. Per no dir si obrin les cames a canvi de diners... En tot cas, entenc que la realitat és tant dura, el que s'ha fet aquí a canvi de diners, que molts no la poden assumir i culparan al proper extraterrestre. Una aferrada ben forta i molts d'ànims. Ja tornaran temps sense gota freda demogràfica i cultural... El que s'ha de fer ara és educar catalanoparlants. Tenir fills. I la solució no és tenir un fill amb llatí en lloc de cinc amb mallorquí, però la nostra generació ha decidit no tenir-ne cinc... i ara la culpa és dels qui han tingut cinc i tots treballen en feines que han deixat els catalanoparlants (cambrers, professionals de neteja, pastissers....). Com uns casos que conec, els fills a Londres i a Amsterdam parlant anglès
en oficines i a la botiga dels pares ja ningú hi parla mallorquí. La culpa no és de qui deixa el negoci familiar per anar a parlar anglès a milers de quilòmetres, ver?.
Valoració:1menosmas
Per Tot és fruit fe l'enveja, fa dervers d'un any
@Joan. Exacte! Tot aquest desastre és per culpa de la gent de fora, que odia als mallorquins i vol prohibir la nostra llengua.
I el dia que aquests nazifatxes se passin i també comencin a anar contra ells tornaran casa seva i ens deixaran el merder instal.lat.
Valoració:10menosmas
Per Joan, fa dervers d'un any
VOX i PP són els grans guanyadors de l'arribada massiva d'immigrants a Palma. Tots són monolingues en castellà i voten contra el català.
Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente