algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 16°
21°

MÉS per Mallorca assegura que qui governa en política lingüística a les Balears és VOX: «Marga Prohens és el braç executor»

MÉS per Mallorca ha assegurat aquest dimecres que VOX és el partit que «governa en política lingüística» a les Balears i ha acusat la presidenta del Govern, Marga Prohens, de ser el «braç executor» de les seves polítiques.

Així ho ha assegurat el portaveu de la formació en el Parlament, Lluís Apesteguia, després de la junta de portaveus celebrada aquest dimecres en el Parlament, en la qual des de l'oposició han criticat l'eliminació del requisit del català per part del Govern per als professionals sanitaris.

El representant del PSIB, Iago Negueruela, ha censurat la «castellanització» de la sanitat pública de l'arxipèlag en «arraconar la llengua pròpia», per la qual cosa ha anunciat que preguntaran al Govern si també l'eliminaran de la resta de la funció pública.

«El PP està adoptant mesures que trenquen consensos i no s'havien adoptat en els temps de democràcia a les Balears», ha argumentat Negueruela.

Mentrestant, Apesteguia ha criticat que amb decret d'eliminació del requisit lingüístic se suprimeix el «dret dels usuaris de la salut a ser atesos en la seva pròpia llengua» i ha preguntat retòricament per què al PP li molesta que qualsevol ciutadà pugui ser atès en l'àmbit sanitari.

«El que més preocupa a MÉS és la porta oberta que ha deixat la presidenta del Govern, Marga Prohens, a eliminar el català d'altres àmbits de la funció pública, perquè quan s'elimina el requisit que tots els funcionaris coneguin les dues llengües oficials, el que elimina és el dret de qualsevol ciutadà a ser atès aquestes llengües i, casualment, el PP sempre elimina el dret de les persones que s'expressen en català», ha matisat.

En aquest sentit, el portaveu ha remarcat que aquesta mesura «no es trobava en el programa del PP», per la qual cosa ha anunciat que MÉS «farà front políticament, social i jurídica» per a «impedir que s'eliminin drets als ciutadans de les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Benvist, fa 8 mesos
La mateixa que Fina Santiago i la majoria de MÉS. 8 anys sense exigir el català a les administracions gestionades per MÉS i donant doblers a fibwi per fer una TV en castellà i rància. Tot molt ben executat per MÉS per Mallorca i els seus Directors generals. Esperem que la precarietat que creàveu des de l'administració se us mengi ara.
Valoració:8menosmas
Per Patriota, fa 8 mesos
Bueno,, y qué? Sánchez es el brazo ejecutor de filocomunistas, separatistas, golpistas y demás chusma.
Valoració:-13menosmas
Per De Asprer, fa 8 mesos
Bueno. Antes gobernaba MES y PSOE era el brazo ejecutor, hoy al revés. Es la voluntad de la sociedad. Respeto. Igual la sociedad se ha cansado de MES y de la imposición de una minoría.
Valoració:-18menosmas
Per Quin desastre, fa 8 mesos
Penós.
No ens hem de callar, hem de reclamar el nostre dret que ens atorga l' Estatut d'autonomia.
Valoració:25menosmas
Per Kel Fàries, fa 8 mesos


Som campaner i la cara em cau de vergonya que aqueixa païsana meva siga capaç de tals baixeses.
Amb tot, li convendria molt recordar-se del "Cas Bauzà" i de les conseqüències que va dur al malfactor i al seu partit.

A aqueixa "senyora" li ha guanyat l'estufera i el menyspreu que sent pel seu país.
Valoració:28menosmas
Per que cosas, fa 8 mesos
Esperaba que hablases algo del túnel de Sóller.
Valoració:-11menosmas
Per Pst, fa 8 mesos
El preu de pactar amb el feixistes és molt alt. A mi m’agradaria saber què en pensen els votants del PP dels desastres que estan fent i que poden arribar a fer si no els aturam els peus.
Valoració:16menosmas
Per Conseqüències, fa 8 mesos
Tot això és a conseqüència del fracàs del pacte de progrés. Des del 2015 Més no ha fet altra cosa que perdre vots. Ningú no ha fet autocrítica. Ningú no ha dimitit. No vàreu saber defensar la llengua com pertocava i ni tan sols les polítiques socials de què parlàveu tant. Com a conseqüència del fracàs ara heu de fer el paper dels ploramiques.
Valoració:10menosmas
Per "Todo por la Pasta", fa 8 mesos
Se veu ben clar. I tot per no amollat les cadires, ni el sous ni la figurera.
Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente